Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A jászsági gegenpressing, meg egy kip-Klopp

Egész évben jó voltam, ezért a Jézuska Kisbabáim segítségével elküldte az ajándékát, Jürgen Klopp, a nagy dervis-mágus életrajzi könyve alakjában!

A magával ragadó olvasmányban az össze megszólaló arról hozsannázik, Klopp mekkora egy óriás májszter, szakmája legnagyobb zsuga bubusa a sváb fickó, akinek az életét jócskán megkeményítette édesapja. Amiért amúgy mostanra roppant hálás, csak akkor volt a faterral cudar érzés a reggeli torna, a feszes német fegyelemmel, csak az örökös munka és semmi lazítás! 


Az időutazást olvasva a hullámozásban egyre sűrűbben emlegetikfekete mágiáját, a gegenpressing nevű, elképesztően látványos, az ellenfeleknek katasztrófához vezető, manapság már Klopphoz datálható stílust! Ebben a résznél jött képbe az életem egy szakasza. Annak idején, ifjúsági szinten, egyértelműen edző tanításra, nem agyon videózva, analizálva, statisztikával szétcincálva, tök ösztönösen adtuk elő a letámadás gyilkos mutatványát! Micsoda? Videó? Ne már! Telefon is csak egy volt az utcában, tévé ugyan legalább öt, az is a közeli katonai lakótelep lakóinak köszönhetően!

Vasárnaponként a bajnoki mérkőzéseken kéjes gyönyörrel hajkurásztuk az aktuális kihívottak, teljesen kikészültek, képtelen voltak megtalálni a lerohanásos, most halál komolyan mondom kőkemény presszingünket! Ki hallott akkor Kloppról? Ehhez még hozzávettük a elsöprő lestaktikát, ami végképpen leoltotta a népeket! Gyakran csúfolódva számoltuk meg, az ellenféltől lógtak, bámészkodtak tilos zónában! Igaz piszok jó erőnlét kellett ehhez a módszerhez, kaptunk is eleget.Az edzéseken, kőkemény kiképzésen estünk át heti négyszer! A nyári alapozásnál gyilkos volt a 10x400 méter persze időre. Ez az a táv, ahol nincs taktika, tele gázzal lehet csak futni, és persze az utolsó célba érő eredménye számított, tehát az eleje ideje pont nem érdekelt senkit! Abban az évben levertük az összeset, talán a jó a szolnoki MTE-t nem. Az egy elit alakulat volt, a fényes oldal, a MÁV-nak is volt csapata ugyanott, meg a Vegyiműveknek, Cukorgyárnak, mindetoffoltuk. csak az MTE szakított meg minket! Most meg jönnek, hogy Klopp mekkora egy nagy feltaláló!