Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

2018. január elején tök jól áll a Magyar Sí Szövetség!

Címkék:
A világ leghitványabb, legegyszerűbb, legnyamvadtabb, legócskább Kis Grófó dalának szövege lenne most az írni, hogy ez egy tipikusan magyar dolog. De még is! Ez a súlyos jelenség simán megkaphatná az originális, sehol nem látható, a csak a Kárpát-medencében csobogó „Hungarikum” dicsőségét!

A kitolás, a bosszú, az értelmetlen erőfitogtatás, aztán a csúfos pofára esés szép részt ad ki ebből a történetből. A sztori: él egy család, a Szőllős, amelynek mind a három gyermeke tehetségesen síel. Nagy dolog, mert Magyarország konkrétan nem egy sí nagyhatalom, bár Miklós Edit belépése látványosan erősre izmosította a sportág gazdasági életét. Ez lett az origója ennek a semmihez nem hasonlítható bravúros „magyarosch” cuccnak. Miklós Edit sikereivel az állami pénz elkezdett ömleni a sí sportba, de ebből a Szőllős családnak, a három roppant tehetséges gyermek ellenére sem jutott, vagy legalább is nem annyi, ami eddig befektettek, vagy pedig a stabil, fejlődőképes jövőt jelenthetné!


 

Szőllősék családilag kérdezősködtek, érdeklődtek, ki és miért kap pénzt, ők miért nem, pedig az eredményeik alapján jócskán megilletné őket, meg amúgy hová tűnt az a temérdek zseton, amiről a hír járta, hogy megérkezett a szövetségbe! A szülők, különben jogosan annyit faggatóztak, míg egyszer csak a gyerekek egy olyan tiltó táblát kaptak, de olyan oda vágósat, olyan brutálisan megmérték őket a büntetéssel, hogy a fal adta a másikat. Biztos a másik félnek, a szövetségnek fix az állítása a szankcionálás miatt, de azért egy cseppet használhatták volna az eszüket.

Ezt a durva háborút, amibe bevonultak a versenyzők, tökéletesen értelmetlen megvívni! Adott egy magyar család, három jó képességű versenyzővel, aztán Miklós Edit, aki felrakta Magyarországot a síelés térképére, meg egy vicces horvát fiú, akit inkább elküldtek anyaországából, mint sem marasztalták volna! Most meg áll a bál!

Eddig csupa rossz hír érkezett a szövetségből: Miklós Edit most építi magát, a férfiaknál, a nagy adalék, a horvát Samsal nem látszik, nem hallatszik, a Szőllős testvérek meg Izraelt választották új életükhöz.

2018. január elején tök jól áll a Magyar Sí Szövetség!