Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

2018 a bőség éve - Crossnak biztosan

Szinte minimális volt az esélye, hogy a darts legenda, Phil Taylor ellen ez a kisgyerek, Rob Cross bármit is összehozzon! Csitítóan szóltak ugyan mások: a srác nem akárkit, a holland óriást csapta ki a sorozatból. Van Gerwent, aki már nincs az idei vb történelem könyvének utolsó fejezetében, ha csak nem amiatt, hogy az elődöntőben mekkora arcként bukott a nyeretlen kétéves ellen. Akár így is lehet becézni a villanyszerelőt, aki most elsőségével jól belekapaszkodott a világ élmezőnyébe, plusz vastagabb lett 400 ezer fonttal.

Phil Taylor is meglazult egy kissé, amikor kiderült”csak” Rob Cross fogja keresztezni az útját a darts istenek közé! Meg különben is az a 17 vb cím nagyon erős ütőkártya, akárki akármennyit tett a fiatal angol villanyászra! A legenda ünnepélyes lezárását sejtették a nagydöntő előtt, amibe aztán szépen belerondított Cross!


 

A feltörekvő férfi hirtelen belecsapott a lovak közé, villámgyorsan elvitte az első három játszmát, de úgy, azt hitték róla ő Taylor, anyira hasított! A legenda a hármas ütés után felkelt a padlóról, de aztán folytatódott a pörölyözés! Cross kegyelmet nem ismerő pontos játékkal, míg Taylor kedélyes grimaszolással tette bele magát a döntőbe!

A negyedik játszma után a helyszíni 3500 fő is azt hitte, eljött a nagy igazság és a hatalmas legenda fordít, de aztán visszaült a népesség! A ficsúr elképesztő hatalommal, legyőzhetetlen elszántsággal, magabiztos erővel, lenyűgöző pontossággal dobta a nyilait a táblára!

Taylor egyre inkább búcsúzott a világtól, már csak a privát nézőivel törődött, Cross meg dübörgött, mint egy gőzparipa. Az idő múlásával egyre fogyott a remény a király diadalmas távozásához. Kimúlt a feltámadás lehetősége, távolodott a pályafutás emlékezetes búcsúztatása. Rendíthetetlenül ment előre az esélytelen, az ünnep már neki szólt.

Cross a díjátadás után szenvedélyes gesztusokkal méltatta Taylort, aki még kicsit megmártózott a dicsőségben, de keserű mosollyal lelépett a darts emelvényről. Örökre.

Úgy tartják 2018 a bőség éve. Rob Crossnak biztosan!