A kiinduló esetnél a bíró előbb sárga lapot, majd erőteljes  vendégoldali rábeszélésére gyorsan piros lapot adott! A kunbajai squadban amúgy található pár vérmesebb vajdasági srác, akik ha igazukat sérelem éri, képesek erős indulatba,- sőt a híres gyöngyösi eset után- idegállapotba kerülni.


 

A végzetes piros lapos döntés után a Kunbaja testületileg nekirongyolt a sporinak, aki kajakos testalkata ellenére egy idő után futóra vette a megoldást! A különös ebben, hogy a fiatalember nem a hosszútávfutók magányosságát választotta, hanem partjelzőjével közösségi programot hirdetve skeráztak az életükért! A helyi sportoló erők meg persze utánuk, megerősítve az igazságra, de minimum bosszúra szomjazó állományt pár zabos hazai drukkerrel!

A drámai, de vicces fordulat az egészben, ami a nyilvánosság számára most derülhet ki: az egyik kisszállási játékos, aki korábban a Kunbaja focistája volt, civilben rendőrként dolgozik, békítő szándékkel- instant módon szolgálatba helyezve magát- a kergetőző csoport után futott, persze szétválasztani a küzdőket! Ettől a játékvezető még jobban beparázott, mert csak azt látta, hogy egy újabb nagydarab srác csatlakozott az őt üldözőkhöz! Mert, hogy a rendőr-játékos szintén szép termetes fickó! Az üldözöttek számára a menekülést jelentő végállomást az egyik családi ház adta! Addigra már csak egy szűk kör szerette volna a Bács megyei vendettát!

Aztán megnyugodott a népesség! A szövetség eredményt hirdetett: a két üldöző 14 hónapos eltiltást kapott, a pályát bezárták három meccsre, a klubnak pedig kiutaltak egy 100 ezer forintos büntit!

Itt a mese vége!