Ezen nincs mit vakarózni! Aztán dehogy is nem! Tuchel kereken és karakánul kidobta a futballvezető félisteneket, nem gerjedt be az angol ligára, ahová szintén sokan ácsingóznak, cserébe berántotta a PSG-t.


 

Nincs baj ezzel sem, hiszen a terv ott is komoly nagyzási hóbortot mutat, meg Nasser el Khlelaifi sem szeretne lemaradni a többi arabus megamilliárdos mögött, akik kőgazdag egyesületek felett diszponálnak! Szegény Nasser eddig csak öntötte a francia kirakatcsapatba a pénzt, de örökké kicsúfolták a haverok az otthon teve verseny közben!

A többi burnuszos span azért csúfolkodott a PSG tulajával, mert a gallok a BL-ben eljutnak ugyan egy fokig , ám ha meglátnak egy spanyol csapatot, azonnal összetojják magukat és kiiratkoznak a sorozatból! Ok, megnyerik a Ligue 1-t, a francia kupát, meg a ligakupát, az annyira alap, mint az átlátszó szélvédő meg a kerek kormány a Zsiguliban!

Az mindenestre érdekes lesz, ahogyan a sok betokosodott, önmagától totál kikészült Dél-Amerikai sztárparányt hogyan fogja kemény munkára vezényelni a Dortmunddal egyfajta csodát végrehajtó Tuchel! A rettegett brazil különítményt, amely egy sajátos kolhoz a csapaton belül mivel motiválja? Mivel veszi rá ezeket az makacs, mindenről a legtöbbet tudó, de amúgy szerény agyköbcentivel pöfögő embereket a harmincadik sprintre? Hogyan kéri meg őket, ne zabálják szét az erőnlétüket vörös hússal és ne hányjanak magukra nyakkendő formátumban Dom Perignon Jeff Koons 2004-es évjáratú limitált példányú, mocskos drága pezsgőt? A csak a munkában bízó Tuchel tréner hogyan kezeli majd a brazil bohóc halat? Mit kezd a konkrétan súlyosan önfejű, kiszámíthatatlan, örökké valahová elvágyódó Neymarral ?

Thomas Tuchel edzőnek szép kihívás a PSG, de ha nem viszi semmire, akkor csak temető!