Egyébként is fantasztikus, hogy ez a későn érő típus hogyan ivódott be az NBA-be! Mára már egyszerűen ő a történelem! Még az igazi arcok is elismerően bólogattak, amikor csak feltűnt a profi liga egyik előjátékában, aztán a folytatásban még jobban rádőltek Nowitzki-re, meg az ő mutatóira! A szenzációs dobású, „7 láb magas” fickó, ámulatba ejtett mindenkit a tripla sorozásaival, vaj puha csuklója az ellenfelek legnagyobb ördöge volt!


 

Ellene nem segített a fokhagyma, sem a szenteltvíz, a zónavédekezés nullává vált, maradt a megúszás a nagy triplázóval szemben. „Ha ő ennyit dob, nekünk muszáj kettővel többet” mottóval mormolva sarkaztak a vele szembenállók. Fénykorában a liga hódolata jeleként több koronát is felemelt Dirk fejére. Halhatatlanná lett, Dallas-ban meg istenkirály. Az egész ország az ő barátságát kereste, Németországban nagyobb császár lett, mint II. Vilmos uralkodó!

Erre most tessék, még 39 évesen is pattog a parkettán! Jó, azt már becézve sem lehet annyira pattogásnak nevezni, de a puha finom csuklója, hát az valami világ csodája! Ami régen gyengesége volt, az visszajött! A védekezésben szóval elég halvány! A lepattanóra sem olyan tűzzel indul, mint tette azt a 2011-es NBA nagydöntőben. Mostanában sokat és gyakran kisegítik a fiatal zergék. Viszont: olyan passzokat ad, amit lehetetlen kihagyni, csak oda kell érni, és lám-lám, ott a labda, ellenfél sehol, lehet pacsizni! A főszám az masszívan maradt! A sebészi, sőt bérgyilkos pontosságú bombázásai! Az audió élmény, ahogyan a hétméteres vonalon túlról beemeli a labdát, az semmihez nem hasonlítható hang, a sima szottyanás, amikor beesik a néző fülébe, tudja a közönség: ezt a „The Big German” engedte el!