Már a londoni oda mérő is nagyon élvezetes volt! Onnan indult, hogy a független spori, kiszórta az egyik madridi gyíkot, aki gondolkodás helyett az erejét és a gyilkos stopliját használta csatabárdként, egy sárga alappal a háta mögött! Kiállítás, mínusz egy ember.


Ebből indulhatott volna az Arsenal-os bikafuttatás, amely konkrétan biztos befejezéssel zárul: ledöfik a jószágot! A piros lap után alapból felforrt a hispán vér, a legzajosabb koma, az edző, Simeone felszívódott a pálya mellől!  Hozzá kell tenni: a tréner az igazságot kereste. Ami nekik szabálytalan, az kell, hogy legyen a másik oldalon is! A végére kiforrott egy döntetlen, erre otthon rágta húsig a körmét az Emirates közönsége! Hol volt még a visszavágó?

Wengert eddig rühellték, most meg sajnálták, ki érti a brit szurkolókat?

A madridi visszavágón az Atletico játékosai felmérték: nekik ez az utolsó menekülés a szezon megmentésére, becsületbeli üggyé vált a londoniak elleni meccs! Rögtön az elején Karos Lajos, vagy is Diego Costa bepörgetett egyet, ettől nyugiba érkeztek a spanyolok, a vendég angolok meg izzítottak, de lángra nem lobbantak! Mekkora furcsa kimondani: a játékvezető csütörtök este nem volt sehol. Kevés botrányos, még kevesebb rossz, mindet eldöntő ítélet. El sem hitte a néző: így is lehet meccset vezetni!

A nagyobb elszántságból, a tapasztalatból, az okosságból pont annyit adott a spanyol csapat, ami elég volt begördülni a döntőbe!

Senki nem hisztizett, tényleg a pályán dőlt el minden!