Bámulatos volt, ahogyan Kai Ebel-t hagyták rohangálni a feszült előkészületek közepette, a német boksz utcai riporter meg volt annyira erőszakos, hogy a pont nem nyilatkozatra váró versenyzőkből kicsaljon valami okosságot, plusz Verstappennel meg még egy jó tréfát is megengedett!


Még a Ferrari csapat sajtófőnöke is beállt a sorba, pedig ha valaki végképpen és eltökélten, nagyon komolyan nem akart nyilatkozni, az pont az olasz csapat sajtósa! A gyönyörű második pozícióból induló Kimi Raikkönen autója bedöglött! Kábé 4 perccel a futam kilövése előtt berosált a Ferrari! Optimális hangulat, hatalmas várakozás, hogy most majd odacsapnak a kis angol hippinek, erre a mennykő belecsapott az autó elektronikájába, jobban értesültek szerint az akksi purcant ki! Kész! Ráadásul a másik piros autós, a német Vettel súlyos büntetést kapott, hátra sorolták, majdnem a Safety Car mögé!

Azt a sok feszült, döbbent, tehetetlen, ideges, rettegő arcot, amit a Ferrari környékén látni lehetett, szóval azokat látni leírhatatlan! A mindenható csapatfőnök is ott pipiskedett, hátha a nagy szemeivel talál valamit, ám ennél a kihívásnál még a szakik is nyomivá váltak! Kettőből semmi, a digók kivégezték magukat, tragikusan emlékezetessé tették az utolsó maláj futamot! Nagyon komikus volt látni, hogy az első rajthelyről induló Hamilton mellett egy tök üres rajtrács párolgott! Ritka pillanat, mint ahogyan az is, amikor a Formula egy tele foga, Max Verstappen a lazán, már előre elkönyvelt futam győzelmet dédelgető Hamilton mellet elhúzott és nyert! Szegény jó Fernando Alonso tovább vergődött a Hondával. Komolyan jobb lenne, ha feltenné a verdát a használtautó piacra, jól eladná, akár ár alatt is!