Igazából senki sem tudja a választ hogyan történt a lehetetlen megvalósulása: a két Korea egyszer csak összeborult! Persze csak sportolás ügyében! De akkor is! Pár hónapja még az északiak lőszert, szabályokat és törvényt nem kímélve szitává lyuggattak egy tőlük, a déli Koreába menekülő katonát!


 

Most meg egyesült a két ország női hokicsapata, eljött egy magas rangú valaki az olimpia megnyitójára, sőt egyre tovább fejlődik a kapcsolat! A világ láthatott olyan beszámolót, amelyen az olimpiára megérkeztek a női jégkorongozók! Érdekes: az északiak nem mosolyogtak. Pedig szép arcú nők, kedves, fiatalos vonásokkal, karcsú alkattal, ám a tekintetük inkább űzött vadhoz hasonlított, mint sem sikerre vágyó sportolóhoz! Nyilván a Kim család diktatúráját ismerők nem lepődtek meg a rettegésen, hiszen a kommunista államban minden emberre jut egy spicli, leselkedő. A rendszer ellenségeit pedig egészen finom módszerrel likvidálják! Nem bíznak semmit a véletlenre, állítólag ágyúval lövik szét a lázadókat!

Amikor a szállásra vivő buszhoz igyekeztek az északi lányok, valaki még arra is ügyelt, hogy libasorban szálljanak fel, nehogy valaki közéjük furakodjon, aztán kellemtelen szitut kavarjon! A sportolónők olyan szorosan vonultak, hogy ha valaki leejtett valamit, az nem koppant a földön, a másik ölébe hullott! Talán eszükbe jutott, vagy ha nem, akkor emlékeztették őket a Dél-afrikai labdarúgó vb-n megfordult Észak-Koreai válogatott játékosok sorsára. Ez a csapat egy meccset sem nyert a tornán, a hazatérés után a bukott szövetségi kapitányt munkatáborba küldték, előtte a játékosokat nyilvánosan megszégyenítették. A rosszindulatúak szerint a fők bűnösöket még a repülőről belelökdösték az óceánba, de erről megerősítés nem érkezett Phenjanból!

Így azért érthető a hokis lányok feszengése! Az, hogy esetleg lelépjenek délre, ilyen szoros emberfogás mellett az végképpen elképzelhetetlen!