Gyenge felütéssel indult, közben mindenki tudta, lesz ebből még harsogás, aztán dráma! A hős japánok határozott sorozását nem várta senki, de aztán a feltámadt a nagy király, és a vers végén sírt a hallgatóság! Ha létezik ilyen a labdarúgásban: a vesztes legalább annyira kedves volt, mint a győztes!  Robin Hood feltűnt az orosz éjszakában, igazságot akart tenni, jól is haladt az útján, aztán hirtelen egy bokor mögül felugrott Vertonghen, és onnan már a terv nem volt érvényes!


 

Minden tisztelet a Kelet-Ázsiai harcosoké! A meccs előtt simán rájuk legyintették: ők meg mi a frászt keresnek ott? Hát halóka, nem azért jutottak a világbajnokság legjobb 16 csapata közé, mert csontot vittek Infantino elnök kutyájának, vagy akkora pajtások Putyin atyuskával! Karakteres előadást mutattak a belgák ellen. Bátrak voltak, ami persze egy japán labdarúgónál alap, mint ahogyan a többi otthoni harcosnál is! Kegyetlenül lekaratézták a harcot csak majmoló ellenfelüket, mellettük volt az egész világ lájk özöne, hiszen mégis csak a vb hatalmas esélyesét forgatták meg csúnyán! Akár eljöhetett volna a diadal, kicsit korán helyezkedtek bele a diadalba.

A belga óriás megrettent, tiszta feszkó volt az egész banda, hiába az idő múlása nagy motivátor, betojtak a mafla pralinésok és egy kóbor stukkal felálltak a padlóról, feleszméltek, kőkeményen rákapcsoltak és a vészhelyzetből kijöttek! 2-0-s égésnél maguk sem gondolták, akár győztesek is lehetnek. Az erős, az akarat feldolgozta a szimpatikus szerény csapatot,  a japánok nem adták magukat könnyen. Büszke lehet rájuk az otthon maradottak népessége!

Boldog Belgium, nagyot hoztak a válogatott játékosok, kitartásuk eredményeként bekerültek a vb legjobb nyolc csapata közé!

Szép munka volt srácok!