Az ominózus, Juventus számára pocsék véget ért Real Madrid elleni BL visszavágó után keseredett neki, és elhordta a vérbe az egyébként csak korrektül ítélkező tea pubit! Aki még hazájában, Angliában is komoly hírnevet vívott ki tökös, de különben irtózatos érzelmeket kiváltó ítéleteivel!


 

Buffon az angol pudingevőt kimondta mindenféle szemétládának, aki nem nézi lágy szívvel, ha az ürge védő társa a gólvonaltól pár centire ledózerolja az ellenfelét, az  egyébként is csak erre a lökésre váró csatárt! Buffon a kristálytiszta döntés után telibe ordibálta Michael Oliver játékvezető összes testnyílását! Annyira magánkívül volt kollégája, Benatia ostobasága miatt, olyan hevesen artikulált a neki kedvezőtlen döntés miatt, hogy 5 méteren keresztül szájszagával üldözte a brit hazafit, aki cseppnyi hőkölés után bemutatta a piros lapot a kapusnak!

Egyértelmű, hogy a Római Birodalom ereje fuldoklott Buffonban, de ugyanennyit kaphatott volna tőle a medvemozgású marokkói! Aki feltűnt jó pár erős csapatnál, de mindenhol giccsé festette magát! Nem véletlen, hogy egyik helyről a másikra tologatták, most pedig, a Juventusnál pedig simán tönkretette csapattársai erőlködését, ami csak a hosszabbításhoz vezetett volna! Ott valószínűleg kipurcannak az öreg igáslovak, de így drámailag sokkal nagyobb tapssal léptek le a BL színpadról! Buffon nagyjelenetét még évek múlva is visszasírják egy hulladék mérkőzés ásítozásakor!

De nem csak az olasz szája habzott! Josep Guardiola edző is kiengedte magából a gyilkos mérgét, tirádás teóriát kanyarítva bénázó játékosai felmentésére! A Manchester City Liverpool ellen elbukott csapatás után gyorsan feljött Pep katalán tiltakozó jelvénye és a spanyol játékvezető – Guardiola szerint a spanyol hatalom nyomására érkező – téves ítélete közötti összefüggés!

A katalán hazafi évek óta azokat a játékosokat harácsolja össze aktuális együttesébe, akiket csak meglát! A City totálisan az ő csapata, csupa remek szakember, viszont a döntő pillanatokat elszúrták!