A labdarúgás, pontosabban a spanyol liga azonban reagált az eseményekre! A hétvégi bajnoki fordulóban az FC Barcelona jócskán ráfutott a csőre, az óvatosak zárt kapus meccset telepítettek a Camp Nou-ba! Ennek az eleje viszont úgy szólt, hogy Messi és bandája egyáltalán nem akart pályára lépni! A ligavezetés erejével jutottak odáig, hogy legalább játszanak, halálos csöndben is!


Valószínűleg a katalán elszakadás fő spanglistái azok a szerencsétlen magyar Barca-függők, akik életük álmának beteljesedéseként gondoltak arra, élőben, a helyszínen láthatják a piros mezes klub isteni ikonjait! Kiutaztak, erre rögtön torokra kapták a szavazást, dirr bele, zárt kapus meccs! Az ég egy adta világon senki sem törődött azzal a balszerencsés, állítólag 150 fős csapattal, amely úgy utazhatott vissza Magyarországra, hogy semmit nem láttak a meccsből, de még csak a szentélybe, a stadionba sem tehették be a leheletüket!

Aztán tovább gyűrűzött az esemény folyam. A bajnoki után Pique érzelmeivel összhangban, belengette, képes lesz lemondani a válogatottságot, annyira kikészült népe ostorozásától! Elballagott a válogatott edzőtáborába, nyilván még ott is dünnyögött magában! Viszont nem számolt azzal, hogy a nyilvános edzésen jó alaposan megkóstolják őt! Megtörtént, a nemzeti csapat 23 perc mozgás után lelépett az edzésről, kompletten! Az ok: elviselhetetlen volt, ahogyan ócsárolták Piquét előző napi kijelentése miatt!

Lassan gondolkodva: még esetleg az is lehetséges, hogy a spanyol válogatott következő vb szereplésén, a himnusz alatt a katalán játékosok fél térdre ereszkedve jelzik az igazságtalanságot?  Pont úgy, mint az NFL-ben a színes bőrűek? Ha marad a spanyol nacionalizmus orgiája, talán még az is előfordulhat, hogy ahányszor katalán játékos ér a labdához, kifütyülik?

Ez milyen kemény lesz!