A legutóbbi hat bajnoki címet a Juventus nyerte a Serie A-ban, a sikerek főszereplője Buffon kapus mellett természetesen a védőtrió, az olasz válogatott alapegysége, a catenaccio felkent papjai, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini.


A kiváló, főképp intelligens futballra is képes bekksor a nyártól megbomlik. Bombaüzletet kötött a Milan, 40 millió euróért (egyebekkel felkúszhat 42-re is az összeg) vette meg az olasz foci ékkövét, napjaink legjobb középső védőjét, Leonardo Bonuccit.


Hosszan lehetne polemizálni azon, vajon mi volt az utolsó csepp a pohárban, azaz, hogy lehetett ekkora ökör a Juve, hogy elengedi az egyik legnagyobb értékét, ráadásul a gyűlölt Milanhoz. Hallottunk kiváló összeesküvés-elméleteket, felmerült, hogy Bonucci egy Palermo elleni bajnokin veszett össze Allegri mesterrel, olvashattunk urbánus legendákat a BL-döntő szünetében történtekről. Amikor Bonucci összeveszett Dybalával, nem tetszett neki a hozzáállása, és ennek hangot is adott az öltözőben.

Mindez együtt még kevés lenne ahhoz, hogy a Juve lemondjon egyik gyöngyszeméről, tehát az igazság megint odaát van, legalábbis mi (most) biztosan nem tudjuk meg.
Nekünk a puszta tényközlés marad, némi kommentárral fűszerezve. Bonucci távoztával egy legenda hagyta el (azt most hagyjuk, hogy miért…) Torinót. Bonucci hiába 30 éves, a 40 millió dolláros vételár nem túl nagy, sőt, a Chelsea-nek simán megért volna 70-et is. Más kérdés, hogy Bonuccinak akkor esze ágában sem volt elhagyni a Juvét, most sem ment volna, ha nem érzékeltetik vele, hogy nélküle üdébb az öltöző. Első ránézésre a Juventus hatalmasat bukott, a Milan bombaüzletet kötött. Mindenesetre nehéz elképzelni piros-feketében ezt a derék védőt, a negyvenmillió dolláros bébit.

 

Fotó: acmilan.hu