Szuper Levente, a messziről jött vándor, aki 85.-ként érkezett az Ottawa67’s jégkorongcsapatához 1998-ban bajnoki gyűrűt kapott az U20-as korosztályban! Nyilván lesz, aki alapból elhessegeti: mi ebben a nagyság? Na, neki egy pár adat erről a nem mindennapi magyar dicsőségről.


 

Kanada fővárosa, oda megy egy magyar ifjú. Szuper Levente belevágott a kalandba. Rengetegen készültek előtte a csapatba kerülésért, hogy a ketrec elé állhassanak, 8 kapuson kellett átmásznia!  Sikerült. Szuper teljesítményével betolta az U20-as csapatot a Memorial Cup-a döntőjébe, olyan mutatóval, ami még a mai napig él! Jelenleg is övé annak a szezonnak a legjobb védési hatékonyság mutatója, plusz a legalacsonyabb gólátlagot is ő hozta. A döntőben laza 12 ezer néző előtt koriztak a csapatok, ráadásul rengeteg tévé osztotta az élményt! Ott lett bajnok Szuper Levente! Kanadában! Afgán úszónőként!

A bajnoki siker után egyenes, de kőkemény, rázós úton vitte őt egy nagycsapathoz! A Calgary Flames nem a lakótelepi bajnokságban játszott. Az NHL-ben. Szuper bekerült a keretbe. Érdekes volt ott az élete. Calgaryban a fizetés következőképpen zajlott: az öltőzőben a játékos öltöző fachjába egy borítékban betették a csekket. Szuper Levente is így kapta. Amikor a magyar játékos meglátta, nagyot dobbant a szíve, azonnal tépte volna a borítékot, megnézni a nagy pénzt! Egy baj volt, ezt olyan mohón nem tehette, várta, figyelte, a többiek hogyan oldják meg! Egy cseh kapus, aki évi hatmillió dolcsis fizetést kapott, belekukkantott, bólintott, megnyugodott. Szupert már égette a tudat, hogy mennyi az annyi, de nem merte megnézni.

Addig-addig izgatta őt a boríték, addig sürgött-forgott, hogy csak beleállt. Kinyitotta, akkora számot látott, elakadt a lélegzete. A cseh meg közben őt figyelte titokban, aztán látva Szuper elégedettségét, bemondta a nagyot:

„Most már megveheted az egész Balatont!”