Ez a gall lett isten király a bal bekk posztján Albionban, ahol Nelson admirális Trafalgari nyertes csatája óta kellő visszafogottsággal fogadják a csatornán túlról érkezőket! A ballábas focisták meg végképpen a tartózkodást húzták maguk után, hiszen melyik az a béna angol klub, amelyik képtelen balhátvédet kitalálni, profivá nevelni? Alex Fergusonnak sikerült minden, a gall majd nyolc évig maradt Eric Cantona jó követőjeként, ami manapság még jobban érvényes! De erről majd lejjebb!


 

Evra izgága természetével kellően benne volt mindenben! A legerősebben a Nicolas Anelka körül zűrzavar miatt kialakult rebellis körben, látványosan pozícionálta magát a Raymond Domenech francia szövetségi kapitány elleni vb lázadásban. A válogatottban is megmutatta vadságát, kevés híján összeverekedd a játékos kijáróban csapattársával, Patrick Viera-val!

A szép manchesteri évek után súlyosan érintette Olaszországot. Meglepetés volt választása a Juve mellett, de remek életet élt a digóknál! Ott is kitelt a munkakönyv, majd 36 évesen hazatolta a bringát! A dicsőséges Marseille-től kapott lehetőséget melózni, na, ott robbantotta legfrissebb botrányát! Egy Európa Liga találkozó előtt fejbe rúgta a pálya közvetlen közelében, ki tudja mi okból ott szitkozódó francia nézőt. Evra emiatt megszerezte a mérkőzés előtt kiállított első francia válogatott labdarúgó, nem túl dicsőséges, ám mindenképpen bravúros címet! Az egész stadion látta, ahogy Evra megkaratézta a civil fickót, kicsit felvillantva Eric Cantona angliai mozdulatsorát!

Bámulatos taplóság, gyorsan jött a klubjától a statáriális ítélet: Patrice Evrát azonnali hatállyal kirúgták, mehetett világgá a szégyenével!

Megbocsáthatatlan levezetése egy szép karriernek!

Okos fiú!