Erre a népség hümmögve reagált, senki sem kérte ki ezt a herótozást. Úgy gondolták, igazat kellet adni ennek az ívelt szemöldökű férfinak, hiszen ő aztán nagyon szép listával érkezett a Pick Szegedhez pár évvel ezelőtt. Spanyolban bajnoki érmek, a következő lépcső a válogatottnál, ott is csinos kis kollekció arany és ezüstérmekből, meg plusz, hogy Pastor spanyol.


 

Ami aztán végképpen is visszavonhatatlanul felülír bármilyen okoskodást, ellenfelet! Tessék elfogadni, gyenge a magyar állomány! Ezután a tehetős apukára néztek, ad-e annyit, amennyit a tréner elképzelt? Adott, nem volt más választása! Alig találni magyart a Pick Szeged keretében! Három srác ugyan vakszolgat, de Zubai egyre jobban farol kifelé a kezdőből, de már a kispadról is. Annak a látszatára sem ügyel az edző, hogy legalább a csapatkapitányi karszalagot egy hazafira bízza!

Aztán a Nantes, a szerény kis gall csapat ellen az történt, hogy csak egy magyar játszott a pályán! Ő Faluvégi Rudolf volt, akit a franciák fel és beépítettek. Az összes szegedi menő idegen nyelven beszélt, de dadogva játszottak! Minimális lehetőséget sem voltak képesek összehozni, hogy hazai pályán ne égjenek hamuvá! A Pásztor Károly edző által szétfényezett külföldiek szenvedély nélkül, elképesztően pontatlanul és olykor ostobán is játszottak! A Pick kapusa csak kelléke volt a játéknak, az ellenfél szolid harcosai meg egyszerűen szétcincálták az Újszegedi csarnok teljes állományát!

Egy kis visszatérés Faluvégire! Dujsebajev szövetségi kapitánysága alatt kiírta magát a felnőtt válogatottból, elment a Nantes-hoz, aztán csak az látszott, hogy az egykori csurgó úgy püfölte a gólokat, mint egy robot!