Ahogyan Zidane és társai idejében cseppet túlzóan becézték a Real Madridot! Erre korábban is utaltak égi jelek, de senki sem vette véresen komolyan, hiszen Ronaldo és menedzsmentje évente ezzel játszadozott, nyári lázban tartva a labdarúgó pálya nevű Planétát!


 

Aztán egyszer csak még is! A Juventus lett a végcél, erre felrobbant Olaszország! A portugál mezeladása megint leverte az égbe felrakott rekordot, dőlt a pénz, már nem is annyi a zseni ára, „na ugye mondtam,” lapogatták egymás hátát a vezérek! Megjött CR, persze hozsánna neki, az első edzésen több ezer ember, de az smafu, hiszen a mennyei ligában mérkőzésenként sem jön össze annyi néző!

Beindult az olasz sztárgyár, csak hogy ez a gépezet melléktermékként kidobott pár áldozatot is! Ők, ha nem is akkora menők, mint Ronaldo, azért a maguk kategóriájában szép nevűek. A jelenség legerősebben Mario Mandzukic-nál érezhető, aki ugyan nem akkora trükk király, mint az újonnan érkező, de nagyon tisztességes iparos, döntő gólok atyja. Ezt láthatta a horvátokon ámuldozó világ az orosz vb ideje alatt! Egészen más pálya sáv Mandzukic-é, nem a rohanás az ő világa, ravaszságban erős, lepattanózásban veszett. A párharcokban nagyon ott van, legélesebb a helyezkedésben.

Ha odaér, oda rúgják neki a labdát, kegyetlen végrehajtást rendez! Piszok kellemetlen ellenfél, sőt még az alattomos is, a védő észre sem veszi, sugárban ömlik belőle a vér, olyat odatett Mario. A fejpárbajait rendre megnyeri, és ami már persze nem annyira ritkaság: ha úgy adja, önfeláldozó a védekezésben! Különben őt is zabálják! Neki kellene valahogyan a fényre kerülnie Ronaldó súlyos árnyékából! Ő is sztár, hagynak-e neki lehetőséget vagy januárban elmegy?

Mandzukic Juventus-hoz visszatérésekor nagyon esküdött a fekete-fehér mezre!