Ki a fene gondolta, hogy egy olyan erő, amely megbuktatta vagy legalább is a bukásba küldte az argentin válogatottat, egyszer csak elképesztően halványan produkál, az amúgy náluk jóval hurkább dánok ellen?


 

 Esetleg azért kelljen reszketniük, nehogy a büntetőzés okozza a kiesést! Akik Luka Modric géniuszát építgették, azok most egy kicsit leülhetnek, annyira szolid volt a srác. Ha valaki tényleg akkora szuper nova, nem engedhet meg magának egy ócskavas tizenegyest. Ami csaknem elsodorta őket a folytatástól!

Különben ez a hullámzás nem csak a futballistákra vonatkozik, kézilabdában bármennyire kiemelkedőek, ha egyszer sikeresek, a folytatást hajlamosak ellazulni, veszekednek, egymásra mutogatnak, és leginkább nem hallgatnak a főnökre. Leginkább senkire nem hallgatnak! Aztán persze jó, hogy buknak! Vízilabdában is hasonló a szitu, ennek a magyarok nagyon ismerik a történelmét, kosárlabdában a szlovének talán kivételesek, bár a könnyelműsködésre való hajlam ott is simán látható!

A horvát válogatott, ahogyan a csoport körben felrepült az égbe, sokan azt hitték ilyen bravúrosan kompakt csapat akár még a végére is odaérhet! Első mérkőzésen is hibátlan játék, bár akkor inkább az akarat volt hatékonyabb, nem annyira a sziporka. Az igazi nagy robbanást az argentinok kivégzése hozta! Ott szinte tökéletesen jött össze minden! Pedig nem kóbor kutyák összejövetel volt az ellenfél! Lionel Messi és bandája szuper márkás nevekből állt össze, nem véletlen, hogy őket örökké a csúcsra képzelik! Ebbe a folyamatba rondított bele a Modric féle tánczenekar!Ej, de milyen szépen muzsikáltak! Galacsinná gyúrták a menőket, szép szereplést mutattak be, hajrá előre, gondolta a világ!

A dánok sima esetnek tűntek, főleg a csillogó előzmények után! Erre jött a kínkeserves görcsölés, a tétovaság, a szenvedés. Semmi ötletesség, béna büntetőzés, őrjítő dráma!

A horvátoknak éppen, hogy sikerült becsusszannia a legjobb nyolc közé!