Mocsai tanár úr utáni szövetségi kapitányként Talant Dujsebajev-vel a kirgiz dialektus erősödött. Meg az a gyakran nem látható, hallható tulajdonság, hogy egy edző képes beismerni hibáit. Aztán amikor a főnök sorozatban húzta magára a felelősség súlyos fekete zubbonyát, akár indokolatlanul, az már nem elismerés! Gyorsan jött és ment a spanyol-orosz útleveles, utána megérkezett a magyar férfi kézilabda legzavarodottabb tekintetű vezére!


 

Sabate edző a Veszprémnél kalóriázott, a szövetségben arra gondoltak, ha azokat a vér profikat szépen kezelte, akkor saját klubos embereivel feltűzdelt válogatottban sem lehet zűr! A mindenkitől rettegő, talán üldözési mániás katalán nyelvtanárnak is elég gyenge volt. Időkérésnél elképesztő zagyvasággal osztotta az észt, semmihez nem hasonlítható beszéddel próbálta feltölteni a játékosokat!

Most Vranjes tréner dolgozik a nemzeti csapattal ő legalább egyenletes szinten tolja a tanácsokat. A szakmához erősen köthető a nyelvezete, a tekintélye, meg a veszprémi kommandó legalább sejti, mit rajzol a főedző. Csakhogy közben az ellenfeleknél inkább anyaországuk nyelvét beszélő trénerekre szavaznak, nem nyelvórára íratták be a kézilabdás óriásokat! Ez bizony súlyos következményekkel járó nagy előny!

Vranjes a svédek elleni első meccsén, a hazaiaknak szerencsés döntetlennél megtapasztalhatta, milyen az, ha nélkülözött, éles meccseken jobbára mellőzött emberek harcolnak kemény ütközetben. Aki a kispadon kucorog, annak nincs az agyában a rendszeres pörgés, bizony meginoghat a keze fasírtos helyzetben! Talán a közelgő horvát Eb lehet a súlyos figyelmeztetés a változtatásra, most még csak az edzőmeccs világított a hibákra! Ettől függetlenül a magyar válogatott régen látott stabil volt, még úgy is, hogy Vranjes állítása szerint sem a legjobb összeállításban vakszoltak a legények! De legalább fiatalok játszottak, volt tartása a csapatnak. Pláne, hogy az északiak nem rámoltak a két csapat közé egy tízest, sőt, majdnem meglett a magyar győzelem!

Érdekes lesz a folytatás, már ma este is!