Löw Zsolt hétfő óta egyértelműen belépett a nagymenők közé azzal a döntésével, Thomas Tuchel segítője lesz a Paris SG-nél. Löw "Cica" sokat zakatolt Németországban, nehéz esetnek tűnő kluboknál szakította fel az átlagot! Mainz, Cotbus, Hoffenheim itt focizott példamutatóan, aztán amikor már nem úgy pörgött a lába, beleállt az edzői munkába! Azt is úgy tolta, amit megtanult Germániában: a becsületes munka többre visz, min a hadovázás, a csókos barátok ereje, bármilyen blöffölés!


 

A párizsi lehetőséggel párhuzamosan beütött a lipcsei ajánlat, ezzel Löw lehetett volna a második Bundesliga edző! Annyira kapacitálták csak, meginoghasson. Aztán hétfőre bejött a pontos válasz, legalább is a főhős úgy diktálta: rajta nem múlik a váltás! Már csak annyi kell, hogy a katari benzin kutas fiúk bevállalják az ő árát is, aztán mehet a melódia! Korábban néhány tutira informált rokon, régi span, megejtett pár szót a párizsival kapcsolatban, diszkréten sejtették mi lesz, ám ez nem volt hivatalos. Inkább csak afféle bensőséges lebegtetés, nyugáztatás, jófejkedés.

Löw Zsolt oda került, ahová sokan csak áhítoznak! Ki nem akarna együtt dolgozni a lendületes Tuchel edzővel, aki a pajkos dortmundi kisfiúkkal szétforgácsolta a nagyok arcberendezését, simán kidöfték a biztosra hitt győzelmeket, kölyök képű tacskókkal. Na, most ez a tehetséges német fickó, plusz Löw Zsolt mire lesz képes, amikor a világ legjobbjaival dolgozhat?

Ezzel párhuzamosan csapódik be a kérdés, ha Löw ennyire jó egy giga csapatnak, akkor az ő, meg a hasonló típusok véleménye miért nem kellett az MLSZ-nek?