Oliver és Kassai játékvezetők tudnának arról mesélni, vajon miért gondolja minden második drukker a világon, hogy kivételeznek a Real Madriddal. Honfitársunk tavaly a Bernabéuban könnyű szívvel befújt megadott egy lesgólt a Realnak és kiállította Vidalt a Bayern elleni BL-párbaj során. Szerda este a brit Oliver verte ki a biztosítékot az olaszoknál.


 

A sporttárs a hosszabbításban adott meg egy – amúgy megadható – 11-est a Realnak a Juventus elleni BL-negyeddöntőben, amit az olaszok szerint nem kellett volna. Tombolt a latin temperamentum, Buffon leüvöltötte a bíró fejét, kis túlzással szemétládának nevezte őt, amiért kiállították. Ennél komolyabb problémának tűnt, hogy Ronaldo izomból felvarrta a labdát a pipába a mészporról. A Juventusnak ennyi volt az idei BL-menetelés, a Real mehet tovább, zsinórban nyolcadszorra jutott az elődöntőbe. Itt tartunk. Az pedig a jövő zenéje, hogy a Real mostantól az UEFA líblingcsapata lesz-e vagy sem…

Kényelmetlen, sőt, kifejezetten kínos helyzetbe sodródott a királyi klub: ezek után, ha neki kedvező ítélet születik egy meccsen, összeesküvés-elméletek ezrei keletkeznek. Már megint miért pont velük kivételeznek, amikor semmivel sem szolgáltak rá a különleges bánásmódra?

Mindeközben a Real kerete bombaerős, náluk játszik a legnagyobb gólvarázsló, Cristiano Ronaldo, szóval a laikus azt feltételezhetné: simán nyerhetnének játékvezetői segítség nélkül. Ez voltaképpen igaz. Na, de mi történik akkor, ha mondjuk, az elődöntőben megint kapnak egy véleményes 11-est, vagy akár ellenük fújnak be egy vitatható büntetőt? Akkor csak kompenzáltak a bírók vagy nem történt semmi extra, csak a fagyi visszanyalt? Vagy esetleg várjunk Gary Linekerre, hátha újra aktualizálja a nevezetes tételét... A foci egy olyan játék, amit 22-en játszanak és a végén mindig a Real Madrid nyer. Bocs, Gary. Még mindig a németek?