De hát ő meg magyar, és a magyarok nincsenek kint a vb-n, marad a jó öreg William! Szóval ez a fiatal angol labdarúgó válogatott, a csinos mellényes főnivel, Gareth Southgate-et durván megdrámázta a Kolumbia elleni meccset!


 

Pedig hát ezt nem így jósolták a híres megmondó emberek, legalább is a magyar tévében! Arról csattogott szájuk: piszok jó csapat a britek nemzetije, az edzőjük rém tehetséges, bátor újító. Igaz eddig egyszer sem játszottak ugyan abban az összeállításban, de hát ez dicsérete a vezetőnek, nem pedig a kritikája, hogy hosszú idő alatt sem képes megtalálni a leghatékonyabb csapatát! Muszáj volt ebből a zavarból erényt kovácsolni az anglomán okosoknak!

A britek rém egyszerűen játszottak a kolumbiai válogatott ellen a legjobb négy nyolc közé jutásért! Beton kemény védekezés a törékeny spanyol nyelvűek ellen, kitaposni alóluk még a gyepszőnyeget is, az összes légi párbajt győztesen lehozni, aztán elöl meg csak összekapál Kane egy valamit! Természetesen be is jött a terv, amely nem számolt az ellenfél híresen kemény és masszív tartásával, szívóságával! Ezzel Kolumbia válogatottja a hosszabbítás után ikszre kihozta a meccset! Jött a büntető kúra, amivel az angolok megnyerték a mérkőzést, továbbjutottak!

Amúgy büntetőrúgás óriási lutri, ám ma már nem annyi, hogy valaki odaáll és belerúg a lasztiba! Komoly tudománnyá nőtte ki magát, specialisták ontják az információt, kifigyelnek mindent, adott pillanatban meg előjönnek az okossággal! A kapusok meg bőven a rúgás előtt elvetődnek, így csökkentve a rúgók esélyét!

Nem volt jó a vb Kolumbia-Anglia 120 perce, cserébe drámailag rendbe tették!