Az esettel kapcsolatos horvát szagemberek arcátlansága és idegenekkel szembeni utálata olyan gyomros volt, hogy az infúziós üveg adta a másikat. Elborzasztó emlékeimen még is átkelt a horvát labdarúgó válogatott a csíra argentin válogatott elleni provokatív és bemutató jellegű játéka!


 

8 évnyi totál fölösleges orosz tanulás és 40 évnyi elpazarolt elnyomással eltöltött esztendő elég volt, hogy ne szimpatizáljak a mostani orosz válogatottal! Amelyre mostanában ráverték, hogy esetleg doppingolt, mert úgy meneteltek, mint a legkeményebb gurkha harcosok, de ez is elhalt. Maradt tehát az összeesküvés elmélet lengetése és a horvát-orosz meccs sajnálkozása!

Mert az egyiknek buknia kellett! Egészen harcosra kerekedett a meccs, ez úgy igaz, ahogyan van! Kevés látványosság fakadt ki a horvátok zseniálisnak elkeresztelt középpályás sorából. Modric-ból eltűnt a nagy mágia, ugyan szorgalmasan iparkodott, ám akkora durranást nem okozott, a kusza szemű Rakitic meg simán ellógta ezt a 90 plusz pár percet! Viszont a büntetőt, az utolsót, ami a legzűrösebb, simán beverte, ettől akkora király ő! Az oroszok különben meg mentek előre, de monoton hangerővel, semmi extra sziporka. A két aranylábú fickóból az egyik, Golovin, úgy hozta le a meccset, hogy semmi nem maradt után az emlékezetben, Cserisev meg repesztett egy bitang nagy gólt, aztán kihunyt, elaludt! Éppen maradhatott volna, az ő sziporkái hozhattak volna valamit Csercseszov konyhájára, de sajna levették, marad a merengés. Meg a szomorkodás az oroszoktól, hogy elszúrták a tizenegyesezést! Ami aztán tényleg nagy lutri, és elég sok mentális tartás kell hozzá! Ami nem volt az oroszokban! Gyakran emlegetik, sőt még én is beleszállok: már a nekifutásnál eldől, sikeres lesz-e a büntető kísérlet vagy mehet a kukába az egész!

Kiderült gyorsan: a horvátok ezt jobban nyomták át!