Alkalomhoz és búcsúhoz illően tényleg jöhet a kitűnő, csak arany betűkkel írt, glóriás képekkel illusztrált egyedülálló portfólió, az év és Európa legjobb kézise kitüntetés fej fölé emelése! Nyilván lesz, aki a paraván mögött dorombolva megjegyzést tesz arra a három évre, amikor Nagy úgy lebegtette a magyar válogatottbeli részvételt, mint a Bajkonur űrállomás Lajka kutyát!


 

Mindenestre különös, hogy Vranjes új veszprémi parancsnok érkezése alapos változást hozott a nagymenők közé, legalább is így az elején! A kirakatcsapat száguld a BL-ben, olykor döcögve, de legyűri az ellenfelet, makulátlan az abrosz, senki nem piszkított oda!

Nagy László visszavonulása a válogatottól komoly veszteség. A hátralépett kitűnőség cseppet sem aggódik, hiszen úgy gondolta eljött az idő átadni a helyét a fiataloknak! Ancsin Gábort és Balogh Zsoltot emlegette követőkként! Igen ám, de az a gáz, hogy egyik sem alapembere csapatának! Vranjes csak a külföldieket tolja, a szegedi spanyol, Senor Szemöldök, azaz Pásztor Károly szintén, sőt ő még korábban kiakasztotta magából, hogy a magyar játékosok nehezen bevethetők a nemzetközi mezőnyben! Ezzel eljutottunk a szakadékhoz! Ha ez a két fiú csak hazai bajnokin játszhat, - amiből igazán éles a MOL-Pick és a Telekom egymás ellenije - azok inkább edzőmeccsek! Ott nehéz lesz úgy felvérteződni, hogy a nagy piacokon ütős legyen a magyar csapat áruja! A kijelölt utódok csak a kispadot fényesítik, percekre kapnak lehetőséget, jobbára mozaik emberkék! Vranjes, ekkor már, mint magyar szövetségi kapitány vakargathatja a szemöldökét, hogy kit tegyen a frontvonalba, aki karakteres erőt jelent? A klubcsapatok zúznak, csordulásig külföldiekkel! Ez amúgy a nőkre is érvényes! Ettől patakzik vért Rasmussen kapitány, hölgyvezető háta is, hiszen abban a közegben is az idegeneket erőltetik!

Dől a terv!