Brutális nagy építkezés zajlik, a mértékegysége milliárdos méretűre tehető, persze az ilyen ügyekben gyakorlatlan szurkerek számára is! Ez egy akkora építkezés a lilák otthonában, hogy szemmel is két pillantással lehet körbetekinteni! És az egész mind, mind foci pálya lesz! A látogatók hitetlenkedve kérdezték egymástól: hogy a csudába nem tűnt fel egyetlen egy ingatlan fejlesztéssel foglalkozó mágnásnak ez a hatalmas, sportolásra kijelölt terület? Az ekkora, sőt ennél kisebb focipályákat tartalmazó területeket a ’90-es években szemrebbenés nélkül satírozták ki!


 

Komoly túlélő csomag nem, egy kis vizes flaska viszont nagyon kellett a megérkezéshez! Nagy divat a BLSZ egyben, és a szükség is erős tényező ebben: gyakran szombaton és délelőtt rendezik a meccseket! Így sikerül kitérni az embéegyes takarás elöl, a játékosok is frissebbek, meg a nézők is jobban odaérnek!

Jó kis meccs volt a talán NB3-as feljutásról is szóló kilencven perc! A tabellán egymás nyakán lihegő, két erős csapat játszott, ha itt nyer az egyik, megszabadult a nagy riválisától! Mutatós csörgés volt! A középpályán masszívan gyötörték egymást, igazi szépe férfias küzdelem zajlott. A védekezés is hatékony volt mind a két oldalon, de innentől nincs mit dicsérni! Az egy gólos hátrányban mozgó lilák ahogyan elérték a REAC kapujának előterét, és nem a szűken számolt ötös vonala a mértékegység, hanem a tizenhatos környéke, sőt egy kicsit azon is túl, hát onnantól elfogyott  a fiaital újpesti lilák gondolata. Pedig még Curtis, lila szívű lokális rapper is figyelte őket! Nem, mint ha sokat számítana, de az mégis figyelemre méltó, hogy a híres szórakoztató iparos is kiment a derbire!

Szűken, 1-0-ra nyert a REAC, a győzelemmel nagy lépést tett az osztályváltás felé!