A pólósok elég érdekes számolással léphetnek az utolsó sorozatba. A párharc megszerzett hét pontjáig küzdenek, szombaton délután pont 6-6- volt az állás. Korábban mind a két együttes megtette azt a csodát, hogy a másik otthonából marta el a győzelemért járó három pontot!


 

Elsőnek az egriek Szolnokról cibálták haza a sikert, egy emlékezetes, gólokban sovány, aztán büntetőkben gazdag játék után. A rendes játékidőt 3-3-al fejezték be, majd belekezdtek a győzelemről szóló büntető sorozat gályázásába. Biztos kézzel dobálták, egészen a 8. sorozatig, a kapusoknak semmi esélye nem volt! Még csak hozzá sem értek a labdához, úgy zizzent a háló mögöttük! Egy Prlainovics megingás, utána egri örömgúla.

Majd erre jött a bosszú! Három nappal később, Egerben a szolnokiak lebontották az egész uszodát, olyan nagy győzelmet arattak! Súlyosan szétmérték az Egert. Semmi nem dőlt el, újra indult a számolgatás, visszament a két csapat Szolnokra, a végső visszaszámlálásra. Ott már nem volt mit okoskodni, telibe kellet menni a döntőért! Nem maradt helye a majd következő forduló méricskélésnek, muszáj volt izomból alkotni!

Majdnem úgy indult az utolsó csörte, mint a legutóbbi szolnoki. Sok kapufa a vendéglátóktól, kapu mellé dobott labda. Ebből a zavarodott pontatlanságból a Dózsa lépett ki gyorsabban! Jobban játszottak, pontosítottak, és ami a lényeg: a védekezésük sziklaszilárd volt, ehhez jött Nagy Viktor kapus parádés védése!  A borostás férfi a szokásos önkívületi állapotában alkotott, négy gólon tartotta az ellenfelét, elöl pedig patent volt az együttműködés. Az Eger egyre kedvetlenebbül játszott, vészesen kevés jóság jött össze nekik!

Indulhat az új számítás! A férfi vízilabda bajnokság döntőjében: FTC-Szolnok!