A mostani korcs sikertelenségben az is benne van, hogy a tréner talán egy kicsit jobban megelégedett önmagával, még mindig látja a glóriát a feje felett! Pedig annak fénye jobban tompul, több rajta a rozsdafolt, olykor, sőt manapság egyre gyakrabban leesik a földre, és nincs aki felvegye, leporolja, kicsit szidolozza.


A német közvélemény, amely az elmúlt évek sikerei miatt degeszre tömte magát ragyogó pillanatokkal, kínjában a földön fetreng, mint egy másnapos kandisznó és segítségért kiabál! Óriási volt a felháborodás, miután a Nemzetek Ligájában a lekicsinyelt szomszéd, a Németországban örök nevetség tárgya hollandok alaposan lesimázták az egykori vb elsőt!

Koeman szövetségi kapitány a fiatalok kockázatával nyert meccset, nem akárhogyan, az a 3-0 nem szorul magyarázatra, nem kell bírói csalás miatt hadovászni. Három kampó az három kampó! A holland szeletelés után Löw számára jöhetett volna egy karakteres fellépés a franciák ellen, csak azzal meg az volt a baj, hogy azok meg piszok jók! Nem véletlenül ők most a királyok és a kedd esti párizsi meccsen az is kiderült, sokáig azok is maradnak!
Löw megkavarta a csapat felállását, fiatalokat tolt az első sorba, akik nem vallottak volna szégyent, ha nem a világ legjobbja válogatottja ellen kellett volna pályára lépniük! Az első félidőben meglepően bátor és harcias volt a vendég német csapat, sőt, bőven dominált a szerepük. Ha nem kapnak észbe szünetben Griezmannék bedurrant volna a tippmix generátor és dől a papírforma. Nem ez történt, összeroppant a vendégcsapat. Annyira feljavult a gallok témázása, hogy csak idő kérdése volt az amúgy príma tempójú és hangulatú meccsen a háziak sikere! Mivel most inkább a németek a téma, semmi bíztató nem látszott a csapatukon, úgy fest, a kínos téma marad, ám lehet, hogy Löw nem!