Újabb bizonyíték arra, hogy német megmondóember, oly sok, hazánkba állomásozó honfitársához hasonlóan továbbra is lesöpör magáról minden csepp felelősség korpát, és elégedetten kiforgatja köldökéből a szöszgombolyagot.


 

Aj, Magyarország, így de szeretlek! – akkor is megbízhatóan zizegett a telefon a pénzügyi jóváírás miatt, amikor a világ szégyenét tolta a nemzeti válogatott!

Az igazán aggasztó az, amit a portugálok varázsolnak hosszú évek óta! Minden egyes nyáron telis tele pakolják a zsírosan csillogó, bamba egyesületeket saját nevelésű, de minimum fiatal korban felfedezett, olcsón megvett, kicsit csiszolgatott, majd nagy haszonnal eladott játékosokkal! A Benfica másra nem is épít, a tévés pénzek meg a hirdetők nyilván szépen tolnak, de az igazi nagy zsé az a játékos-kereskedelemből ömlik a klub kasszájába! Már ipari szinten hörögnek a helyi Forbes magazin szerkesztői, olyan mutatókat virítanak! Még Abramovics majsztró is belekancsít a sok pénzbe, ő aztán elég jól tudja, hogy kell hasznot kavarni! Pedig a magyaroknak is volt pár karaj generációja! Elég, ha csak a moszkvai ifi Eb győztes csapat ugrik be! Abból nagyot nem szólt senki, talán közepesnél erősebb mutatóval beugrott valaki külföldre, de olyat, hogy a Bayern vagy a Liverpool nyújtsa a kezét, hát olyan nem volt! Magyarországról is indultak tehetséges legények Angliába, Hollandiába, Franciába, Olaszba! De ma már nyomkövetővel sem lehet utánuk menni! Az egyik közülük elindult Albániába, ahonnét meg Nyugatra hajtanak a srácok! A másik vb-bronzos, aki majdnem a magyar foci új varázslója lett, éppen süllyedőben, már a fakóba sem jelölik!

Idegesítő, amit ezek a luszitánok művelnek a foci piacon!