Nehezen kideríthető, hogy csak lazára vette-e a hollandok elleni Eb-meccset vagy pedig rászóltak: engedje már a múltat, ne a saját bőrét mentegesse a szokásos marháskodással, a nagy nevek bűvöletében.  A frissítés miatt talán kicsit enyhült bennem a feszkó a katalánnal szemben, aki tavaly 9 gólos előnyről annyira összeomlott bizalmi embereivel egyetemben, hogy valószínűleg soha többet olyan közelbe nem kerülnek a görcsösen akart BL-elsőséghez!


 

Sabate előéletéhez képest egészen messzire jutott! Másodedzőből a veszprémi teljhatalom képviselőjévé vált, ahonnét elég fura hírek röpködtek a vezetési moráljáról! Űzött tekintettel, megkínzott arccal, fura keverékes zagyva nyelven tolta a mérkőzésekre a klub játékosait!  Onnan kínálta magát a szénné égett magyar válogatott élére, ahol jobban elfogadták őt, hűséges embereivel együtt, hiszen akár jót is alkothatnak, gondolták a királycsinálók! Váltakozó eredményekkel bűvölte a nézőket, a végére, szerencsére ő is kikeveredett a szövetségi kaptányságból!

Utoljára bevállalta a fiatalítást! Amiből a hétköznapi ember számára elképesztő újdonság derült ki. Például a magyar utánpótlás nevelés igenis jól dolgozik! Magyar szakemberekkel, nem megélhetési szerb meg spanyol karaoki kismenőkkel! A hazai edzők kineveltek egy tehetséges generációt, de senki sem akar tudomást venni róluk! Dobálják őket egyik klubtól a másikig, többnyire esztelenül! A válogatottnál statisztikailag voltak fontosak, labdatartó zsák cipelése illetve kamu pár perc erejéig beállítva őket! Aztán ha beengedik a kicsiket a pályára, rádöbben a néző, hogy ez meg az eddig miért nem játszott? Győri Mátyás, ha nem dob 10 gólt a hollandok ellen csak simán azt játssza, amit mutatott, már nem kellene aggódni a jövőtől! Szita Zoltán, Tóth Attila, Ligetvári Patrik arra várt, hogy végre valaki merjen már hozzájuk nyúlni! Ember, a végére még mutat valami az örökké sík ideg spanyol!

Amúgy meg a hollandoktól illene tanulni! Válogatottjuk két-három kört ver a magyar lányokra, és nem kell sok idő, hogy a holland férfiak is megmutassák a világnak: Amszterdamról már nem csak a vicces cigi, meg a vöröslámpás negyed jut az eszébe.