Szóval csak szerényen a magyar hanggal! Akkor is! A planéta masszívan beállt az angol csapat játékától! Szakértőtől a menedzserig, még csak nem is a focival kalandozó, hanem szimpla banki, az eladótól az ügyvédig tisztára rápörgött a nép Southgate mellényére! Az igazi csőmellű anglománok pedig olyan magas csúcsra járatták magukat, onnan már nem szabad lenézni!


 

Folyamatosan hüledezik a bolygó, állandó téma a britek jelenléte a legjobb nécs pata között! A britek persze tesznek a rossz hangra, arról danolnak mekkora egy óriási banda a csapatuk, és most beleírják magukat a világ történelemkönyvébe! Churchill után, a brexit előtt!

Miközben egy komplett élő kalandtábor az egész! Az nagyon ott van, hogy jó a kapusuk! A britek szerették legendásan rossz hálóőrökkel kezdeni a felállást! Shilton és Seaman hiába volt eszméletlen jó a posztján, vagy a tényleg mutatós baki király, James, az összes beletette a magáét a sorozatos buktába!

Erre most „Mary” Pickford mindent kipiszkál, a csupasz arcú senki, védéseivel gyorsan beépült az IKEA-t amortizáló részeg angol horda dalába! A védelemben kicsit béna, ám legalább gyors harcosok adják az angol iskolát, kifejelik még a falat is, szóval megbízhatóak! Az angol válogatott középpályás sorát igen nagyra értékelik, közben szürke tonhalak sokasága, sehol egy ötlet, egy gyors, látványos improvizáció! Gyötrés, szívósság, dögönyözés! Ez jellemző a britekre! Hosszú ívelések, lassú passzok és még is: ezekkel a manőverekkel végül is ott vannak a legjobb négy között, tehát üljön a kritikus a szájára!

Elöl Kane a világ egyik legjobb csatára, aki a vb-n nagyon nem alkot! Ahogyan a többiek is csak pislákolnak! Körülményesek, pontatlanok, többet gondolnak magukról, emiatt nevetségessé válnak! Hiába a nagy felhajtás körülöttük, makacs, szerény iparosok.

Feszült figyelem: meddig juthatnak még?