A németek szépen megágyaztak az ismétlésre, ragyogó lehetőséget láttak bemutatni Gary Lineker klasszikusát, egyben megint pofán vágni az ötszörös világbajnokot! Na, ebből a tervből nem lett semmi! Tite kapitány, aki a halvány Dunga kolléga után érkezett, masszívra összeszedte a csapatát, keményen felsúrolták a németekkel a gyepszőnyeget! Számszerűleg csak egy góllal, ám a játék sokkal többet adott!


 

Összegzésként már bőven leírható: amikor a dajcsok valami számukra fontos eseményt szeretnének megünnepelni, mindig meghívnak valami zaftos jó ellenfelet, élezni a karmukat, feszíteni majd büszke mellkasukat. Cserébe sorban kaptak ki! Márciusban a brazil csapattól, amely olyan erényeket villantott fel, elkezdték egyre hangosabban mormolni a szokásos mantrát: itt az újabb csillag felvarrásának esélye az előző öt mellé! Jó a csapatunk!

Az orosz vb-n is elkezdett mocorogni ez az életérzés, bár kezdésként a svájci bicska egy döntetlent beleszúrt a brazil válogatottba. Nem baj, horkantak fel a Csakazértisek! Ez még az eleje, ott mindig nehezen megy, és különben meg Neymar még csak melegítget! ! Na, majd Costa Rica ellen kemény lesz a csapat, mert hát őket azért csak szét kellene csapni, vagy mi! Ehelyett szolid iparkodás, majdnem lekésett győzelem, csak addig gyötrődtek, míg végül összejött a győzelem!

A szerbek elleni siker után persze felerősödött a vb aranyra éhes falka hangja, bár ez a 90 perc sem a megdöbbentően meggyőző diadal ideje volt! Aztán jött Mexikó ellen a továbbjutáshoz kellően elégséges eredmény. Bőven tartott a lelkesedés, sőt most gyulladt nyílt lángra, hiszen jöhetett a négy közé jutásért a belga praliné elfogyasztása. Itt derült ki, mennyire ingatag a banda. Két gól oda, lassan felébredtek a brazilok, aztán egyszer csak végállomás, kiszállás!

Ezek szerint még sem olyan jó ez a brazil csapat, mint ahogyan márciusban mutatkozott!