A skótok, legalább is Magyarországon a takarékosság jelképe! Rengeteg vicc született a fukarságukról! Az egyik legócskább, de rájuk bőven jellemző poén, még akkor is, ha a vicc beszélgetés zátonya is az erőltette hangulat javítás:

„- Mennyibe kerül egy csepp benzin,- kérdezi a skót benzinkutast.

- Semmibe, így a válasz.

- Jó, akkor csepegtesse teli a benzintartályt az autómban!”


 

Na, szóval a szájhagyomány szerint így élnek a jó skótok, erre cáfoltak rá, hogy dupla ünnepnek adtak helyszínt! Sokan e világban nem is értik, hogyan feledkezhettek bele így a szervezésbe a skótok! Torna és úszó Eb egyszerre Glasgow-ban! Parádés program a brexit keresése közben, alapos ok elfelejteni a hétköznapok szürkeségét, az örökös esőt, meg Erzsébet királynőt!

Klassz két viadal! A tornásznők vasárnap nagyot domborítottak, főként örül a magyar szív, hogy annyira hosszú böjtölés után egy honleány arany érmet kapott bámulatos ugrás gyakorlatáért! Dévai Boglárka 20 év után hozott örömet a Kárpát-medencének, addig csak a sóvárgás volt napirenden, meg persze a remény, amely rendre elillant bármiféle örömmel összefüggésben! Ami a másik nagyon érdekes, hogy a torna Eb dobogójára olyan állnak, akik eddig csak alulról nézegették az érmeseket!  Hollandok, belgák! Különben mostanság már nem olyan kis gidák a lányok mint párévtizeddel ezelőtt, amikor tizenéves alsósok, nagyjából 15 kilósan tornázgattak!

A mási skót elfoglaltság az úszó Eb! Ahová persze hatalmas svunggal, kemény reményekkel, kicsi botránnyal érkezett a magyar csapat! A balhét a Verrasztó féle autósiskola hozta, kíváncsi a sokadalom, mit hoz ki magából a hírgenerátor! A magyar úszó nők és a férfiak közül, vasárnap Milák Kristóf arany és Kenderesi Tamás ezüst érme hozott kiemelt boldogságot!

Vidám vasárnap!