Szegény jó Mikszáth Kálmán bácsi, az írófejedelem, megannyi véres tragédia, lövöldözés, emberhalál szépirodalomba öntője állítólag azért volt olyan sikeres a dráma tagozaton, mert a kedves felesége elalvás előtt szépen megetette őt zsírosabbnál zsírosabb, súlyos tartalmú ételekkel, ettől lidérces álmai keletkeztek, amit reggel azonnal papírra kellett vetnie, aztán tessék, mekkora művész lett!


Nem volt egy rövid mondat, sőt inkább hosszú, ám ezzel azt szerettem volna jelezni, már Mikszáth Kálmán és az ő pusztító vacsorái sem szolgálnának kellő alapanyagot a madridista balhéhoz! Azt már bőven átnőtte a sztori! Julen Lopetegui bukott tréner simán kiragaszthatná a homlokára a nagyon divatos, a nagy nyilvánosság számára Antoine Griezmann által szabadalmaztatott lúzer jelzését! Az edzőnek pár hónap alatt sikerült a legvadabb listára száműznie magát, az amúgy lehet, hogy tényleg tehetséges arcnak! Az nem a véletlen műve, hogy nem egy törpeállam hős válogatottját, hanem a spanyol liga legjobb hazafiait kivitte az orosz vébére! Ennek kezdete előtt nagyon okosan kiharsogta, hogy ő a torna után elmegy Madridba, persze rágerjedt a szövetség, kivágta őt az elejéről! Vigasztalódhatott volna Reallal, de ott is beégett! Az különben mostanság  elég nagy kérdőjel, hogy azok a játékosok, akik a BL szezont végigsziporkázták, hogyan felejtettek el játszani?

A nagy kamper, Ramos, az igazi verőember hol van most? Kroos kapitány tűpontos passzaival miért nem lódul meg úgy, mondjuk Karim Benzema? Gareth Bale káprázatos ollózásából miért nem maradt októberre egy huncut kis átlépős csel? Vagy Isco varázslata mivé tompult? A világhírű csapaton belül elképesztő indulatok hullámoznak, ott tart az akta, hogy Perez elnök szerepe is kivilágosodott! Állítólag ő mozgatta a brutális eredményt hozó szálakat! A legfrissebb kérdés: ki az a jó bolond, aki a megtiszteltetésen túl, érezve a kivégzésének idejét bevállalja a bukdácsoló együttes irányítását!