Pedig bizony ez volt a való világ a női kézilabda embéegy Siófok-Békéscsaba bajnoki fordulójának jegyzőkönyvében! Többször is neki kellett futnom, hogy értelmezhessem, ami látható, olvasható a Mindennapi Óvatos újság villanyos verziójában!


Az hagyján, hogy a békésiek együttesében sok idegenlégiós játszik, annak ellenére, hogy a megye az egyik legjobb utánpótlás nevelő a szakágban. Rengeteg ottani tréner iparkodik a fiatalok nevelésével, nem hiába, és mégis úgy hordják Csabára a külföldi népeket, mint ha kötelező lenne! Ami viszont a túloldali klubot jellemezte, az mindennek a teteje! A Siófoknál egy, egyetlen egy, de tényleg egyetlen egy magyar játékos neve nem került a tudósításba, tehát a jegyzőkönyvbe sem!

Úgy látszik, már arra sem ügyelnek, hogy a látszat kedvért, meg a központi hivatalos utasítást követve legalább pár kislányt a kispadra ültessenek! Akik szerencsés esetben játszhattak, picit, nem szerencsés esetben meg csak mutogatták, takaróztak velük a felkérdezést okafogyottá téve! Eddig legalább ez a minimál megvolt! Most már az is kuka! Amúgy a siófoki csapat névsorának kiejtése egy komolyabb nyelvtanfolyam jó pár óráját átölelné, annyi idegen, olyan sok országból érkező játszott! Különben az is csodálatos, hogy ezek a nők hogyan értik az értük szurkolók kiabálását, hiszen naná, hogy magyarul egy cseppet sem értenek! A zajt meg a rikácsolást, kiabálást ugyan hallják, de fogalmuk sincs mi az értelme? Teszik a munkájukat, ez a hivatásuk, csak az érzelem hiányzik! Mondjuk ez sem igaz, mert ha nem nyernek és nincs guba, akkor piszok mérgesek lesznek! Magyar nyelven talán a főnökkel csacsiznak, akkor is inkább a hódolat jeleként, minimálban! Mindeközben az erőltetik, hogy a magyar bajnokság micsoda egy erős, közben pedig csak gazdaságilag az! Ebből pedig végtelenül kevés a haszna a szakágnak, idehaza!