De ez most nekik is fain volt! A görögök elleni elszántságból átjött Rossi keze munkája nyomán, akkor is, amikor halvány volt a tudás, nem hozott össze három passzot a csapat, gyakorlatilag magára rángatta az ellenfelet a komplett csapat!


 

Az elején viszont, ami megmaradt örökre, na, ott robbantott nagyot a 11 piros mezes alkotó! Azon az első gólon meghökkent a világ, még maguk a játékosok is! Jaj, ne már! Utána persze megmagyarázták, hogy ezt gyakorolták, csakhogy ez nem olyan erős állítás! Ehhez kellett a helyzetfelismerés, ami eddig edzésen totál jól ment, meccsen viszont soha! Ha nincs tét, hatalmas dolgokat alkotnak a fiúk, csak ez nem jött át élesben! Ennél az esetnél a görögök csak szimpla statiszták voltak, amúgy az akcióra boldog érzésként bámult rá a planéta! Még a zsír király horvát improvizálók sem hoztak össze ilyen látványosat! Apropó: ha már horvátok! Az nagyon kemény, ahogyan egy hatossal megcsapta őket a spanyol armada! Megdöbbentő látványként hullott atomnyi porszemeire a vb döntős válogatott! Ehhez nem lehet sok magyarázatot fűzni, ezt be kell nyelni, mint ahogyan a magyarság is benyelt pár ezt azt! Szokás kérdése, ha nagyüzemben hozzák le így az összecsapásokat, fel sem tűnik, nem is lesz olyan nagy szám a vereség!

De vissza magyar válogatotthoz! Az a „bika” egy perc, amikor a görög védők riadt csirkeként futkorásztak az ötösükön belül, jaj, az nagyon odatett az emlékezetbe! Egyszerűen elképzelhetetlen volt, hogy a Kárpát-medencéből származó férfiak ilyet is képesek előállítani! Szokatlan, mondhatni soha nem látott nyomás alatt tartották a védőket! Abban az egy percben mind az öt lövés eltalálta a kaput, a vendégek kétségbeesetten rángatták a vészhelyzet kallantyúját, amit aztán Kleinheisler fixált!

Ez mekkora parádé volt!