Istenem, ez nem lehet igaz! Szeged, a Tisza Volán ikonikus beállósa nincs közöttünk! Nagyszerű fickó volt, még laktam is nála. Ha úgy alakult valakinek az élete és mondjuk kedvelte Sonka, mindenét odaadta neki! Félelmetes férfi volt a pályán, nagyon koncentráltan játszott! Gyűlölte, ha vereséget szenvedtek, még a makói kispályás focin, ami esőben, szélben, hóban, fagyban mindig megtartottak a haveri körrel, képes volt veszekedési feszíteni a játékot! Ha valami nem úgy alakult, ahogyan tervezte, komorrá vált nem csak a nézése, de a járása is!


 

Furcsa volt nézni a jugók elleni vb meccsüket, ami a neten látható. Csini feszes rövidnadrágban, a mai tempóhoz képest komótosan labdázgattak, nyoma sem volt a mai erőszakos, agresszív, gyors játéknak! Sonka beállós volt, nem is lehette más, majd kétméteres magasságához illett a 130 kilója. Tiszta izom persze. Hatalmas, erős, roppant combjait tisztelte meg a kézis társadalom a becenévvel!

Amikor 1984-ben a magyar kommunista vezetés a ruszkikhoz igazodott, a KGST államok testületileg lemondták a Los Angeles-i olimpiát Sonka őrjöngve száguldozott Szegeden! Totálisan kikészült, élete legjobb formájában volt, de nem csak ő, a magyar férfi kézilabda válogatott érem esélyesként indult volna! Erre pofán rúgták őket a politikusok! Egyszerűen képtelen volt feldolgozni ezt a döntést!

Szegeden nagyon menő volt a 80-as években a Babetta nevű segédmotor gyámoltalanság, ami még pont elég volt az Alföldön, repeszteni ugyan nem, de egyik pontból gyorsan a másikba jutni, arra bőven igen! Laci is ilyennel járt a városban, aztán amikor szintet lépett verdákban eladta nekem a motorját! Persze mindenki ismerte a városban a gépet, tudták ki volt a gazdája én meg annyira büszkén feszítettem rajta, hogy szinte hasítottam a levegőt!

 Mekkora csapat volt a Tisza Volán akkoriban, mindenféle okos tojás spanyol edző meg hideg légiósok nélkül!  Szabó László beállós volt, egyszerűen nem lehette tartani, rettenetes erejét szépen használta, ügyes volt, rengeteg gólt dobott!

„Sonkával”, Szabó Lacival már nem lehet többé erre emlékezni!