Aztán gyorsban összeöltöznek, taktikáznak, csúsznak! Azt mondjuk nehéz elképzelni, hogy a komcsi felvigyázók hogyan feszülnek rá a közös gólörömre, amely ugye nélkülözhetetlen kelléke egy meccsnek! Talán még az is előfordulhat, hogy a vörös csillagosok kapcsiból elővesznek egy hatalmas Kim Dzsongun posztert és hálát adnak a Nagyfejű Vezetőnek, hogy gólt üthettek! Ez lenne a világ leghűvösebb, legrosszabbul mutató boldogság mutatója, viszont Phenjanban azonnal összeütnének egy nagyon mutatós felvonulást…


 

Egyértelműen kivitelezhetetlen, hogy közös legyen a boldogságuk! Mit szólna ehhez A PÁRT?

Aki túlélte a házigazdák kapcsolatát, elindulhat töprengeni, hogy került a téli játékokra egy kenyai síelő nő. Oké, Ausztriában nőtt fel, nevelőapja szerette volna, ha leánya a lejtők ördöge lesz! Sabrina Wanjiku Simadernek sikerült, elindult, legendává vált! Egy újabb hős a szánkózásban hasított óriásit! A lengyel Mateusz Sochowicz védő szemüveg nélkül suhant le a pályán 130 kilométer per órás sebességgel! Akik síelnek, azok tudják borzasztó érzés, amikor szemüveg nélkül kell siklani, és a menetszél kifújj az ember szemét a szemgödréből! Ez a srác meg egy törékeny szánkóval dülöngélve száguldott a zárt katlanban! Sokan azt hitték, szimplán menet közben leesett a sisakjáról a szempa, ha már így lecsúszott a közepéig, onnan már nincs visszaút! Nem ez történt! A lengyel egyszerűen elhagyta azt, a rajtnál kapott észbe, hogy nincs meg az óvszere! A 130-as suhanás után a célban kitörölte a szeméből a könnyet, egyfelől a csúszás miatt, másfelől meg annyira nevetett saját bénaságán!

Ettől azért fényévvel jobb volt a tongai sportoló bevonulása az ünnepségen! Már ez is mekkora: sífutó Tonga szigetéről! A csúcs: Pita Taufatofua félmeztelen lépdelt a téli olimpia fagyos és egyáltalán nem rövid megnyitó ünnepségen!