Láthatatlan volt a különbség, a tempó alapján nem derült ki a válasz. Talán a luxi játékosok kicsit gömbölyűbbek voltak, mint a magyarok! A hivatalos hang szerint „elég jó” volt a mérkőzés, a legdurvább megállapítása pedig emlékezetes maradt: „nagyon csinos a Mol-Vidi idegenbeli meze!”


 

Minimális kis segítség a figyelő szeme elé tántoroghatott: a Dudelange lecserélt játékosai valamivel gyorsabban jöttek le a pályáról. Nem csoda, hiszen csak úgy engedték nekik a késő esti meccset, ha idejében beérnek hivatalos munkahelyükre a mezszponzor áruházba. Éjjeliőrnek!

Különben pöpec volt a környezet! Nagyvonalú, elegáns, harsogóan zöld, egészséges erdei háttér, Dudelange város lakóinak kedvenc kiránduló helye, a tiszta levegő anyja, a fák nyugodt magabiztosságával zöldellő, adóparadicsomi domboldalakkal! Festői! Amúgy a szemnek erős gyötrelem a pályán! A magyar bajnokság utolsó, kieséséről szóló fordulójában arról sikoltozott Horváth Ferenc, a Balmazújváros edzője, hogy a néhai Videoton miért csak a fakóval állt ki a DVTK ellen? Erre válaszolták: azért pihennek a nagymenők, hogy jól felkészülhessenek a BL-leselejtezőre! Nem jött át a kezdeményezés!

Azért fáj a szurkoló szeme, mert a magyar bajnoknak, az új nevű profi csapatnak, ezt a rendőrből, portásból, éjjeliőrből, vasutasból álló amatőr csapatot súlyosan le kellett volna győznie! Erre persze lehet rádobni azt, hogy nincs már akkora különbség, tessék: a válogatott is mennyire beégett Luxemburg ellen, de ez most is kevés. Ócska sápítozás, önámítás, gyengusz figyelemelterelés! A nagyszerű körülmények között dolgozó magyar bajnok, nem teheti meg, hogy ne csapja szét kellően a kétkezi dolgozók lelkes összejövetelét!

A vontaott BL mérkőzés után, éppen csak sikerült felkapaszkodni az őrületes sebességű Franciaország-Belgium vb meccsre!

Szegény jó belgák, kiestek, kár értük! Milyen csodálatosra edzette őket Leekens nagyfater!