Tanulmányai célpontja a DVTK nevű vidéki, amúgy nagyhírű klub! Egy olyan város csapatához látogatott, amelynek a lakói az egyesület mérkőzéseihez igazították az életüket, összeszólalkoztak, ha nem kaptak jegyet a csapat bármilyen mérkőzéseire, és ezeknek a helyi labdarúgóknak a konglomerátuma egy időben azonos volt a komplett magyar válogatottal! Volt!


 

 A Diósgyőr pillanatnyilag csak egy dologgal dicsekedhet: egy eléggé jól kinéző stadionnal, amely mára tulajdonképpen a csapat ravatalozója lett, fordulónkként 10 ezer sirató nézővel! Ennél csak rosszabb jön, a kiesés! De legalább lesz egy újabb enbékettes csapat, amely hatalmas arénában, kongó nézőtér előtt passzolgat majd nem középiskolás fokon! A fertőzött morál, a széthúzás, az ügyetlenkedés, a bénázás kirakat csapatát vette célba Damien Duff és pár társa!

Az ír fickó amúgy és nem mellesleg lehúzott a világ legkeményebb bajnokságában 20 évet, a szorgalmával, az akaratával lett ismert játékos, kitartásának köszönhetően felkerült a leggazdagabb angol futballisták mutatós kis listájára! Aki az utánpótlásból küzdötte fel magát vérrel, tehetséggel, verejtékkel, alázattal! Szimpla tudásszomját eljött oltani a DVTK-hoz, igaz utánpótlás szintet vizsgálva! Ahonnét egy pár srác azért felkerült az első csapatba, csakhogy ott egy picit előreszaladtak önmaguk egójával, és hirtelen nekimenve a falnak koppanva lehullottak a klub fakójába! Ha már itt járt az egykori ír válogatott, sejthetően rákérdezett a klub vendéglátóinál: hogyan megy gazdaságilag a társaságnak? Talán, de nem biztos, sőt inkább letagadták a frankót, hogy a tulajdonos csak lapátolja a pénzt, mennyire becsapják őt, aki egyébként semmit nem tesz a lehúzása ellen, sőt még kidobolja a szerencsétlenségét! Hogy a játékosok szégyenteljes hozzáállást mutatnak, csalják a focit, becsapják az értük élkő-haló szurkolókat! Akiknek a belépőjegye árából kellene magas nívón élni, ehelyett inkább lötyögnek, mert nem kell semmit tenniük! A pénzük fix, történjen bármi is!

Damien Duff Ilyet biztosan nem látott Angliában!