Még az Oscar díjas akadémisták is másolják a nagy „művészi alakításokat”! Suarez, a harapós uruguay-i olyan hevesen adta elő szokásos rángatózó jeleneteit, aztán példás módon, iszonyat keményen kirúgta Varane lábát, majd tele torokból, üvöltve ünnepelte Messi, amúgy szép csavarós gólját! És persze a spanyol labdarúgás vakfoltja: a játékvezetés!


A dupla Hernandez annyira csutka volt mindenkinek, összességében nem szólhat egyik partner sem! Marcelo hiába csócsálta a meg nem adott, amúgy a neki járó, tökre jogos tizenegyesét! Bale meg gyorsan összedobhat egy hálakoncertet, mert nem dobták ki dupla sárgával! Szép, vérmes, kanos viadal volt, ám már az elején sejteni lehetett, egyik sem adja oda minden pontját! Tehát a döntetlen belelógott rendesen a meccsbe!

Milyen furcsa! A Barca tíz emberrel tüzesebben támadott, mink kompletten. A másik oldalt is jobban inspirálta a vele szemben álló 11 ember. A Realt bénított az emberelőny!

Ám a legnagyobb mágia egy kapus volt! Keylor Navas. Ez a neve a hiperszónikus kesztyűs fickónak! Costa Rica szülötte. Hogyan csinálja egy Costa Rica-i állampolgár? Mit tud ő, amivel a világ legnagyobb klubjának nélkülözhetetlen részévé vált? Nem pusztán ezen a bajnokin, folyamatosan őrzi bombasztikus formáját, káprázatos védésekkel sorozva ellenfeleit, aktuálisan Messit késztette fejcsóválásra!

Megdöbbentő parádékat alkot, beleőrülnek a népek, mert nem járnak túl a kapus eszén. Egyáltalán kinek jutott eszébe Costa Ricából igazolni portérost? Legalább akkora kockázat, mint egy mongol középhátvéd, vagy grönlandi szélsőt elhozni a Realba! Aztán tessék, ez az indián arcú, ízlés gyilkoló séróval mozgó gól polip szétvédte a világot, beidegesítette a csatárokat, beültette az edzőkbe a legnagyobb idegszálat!

Felfoghatatlan, értelmezhetetlen, hogyan kerül oda egy ekkora csepp ország kapusa?

Csodálatos férfi Keylor Navas!