Stadler József élő legenda, vitatott üzletember, egykor ünnepelt mecénás, munkaadó abban a pillanatban nem vonult be a börtönbe, vagy nem kapott onnan kimenőt, esetleg éppen nem akkor szabadult vagy nem a bíróság előtt válaszolt a törvény képviselőjének nyúzó kérdéseire! Csak mesélt szabadlábon.


 

Stadler József volt, aki szabadon lötyögő pár(száz) milliócskáját a magyar fociba fektette. A 90-es évekről beszélünk, ez a pénz mennyiség igen komoly nyugodtságot nyújtott. Szóval Jóska bácsi gondolt egyet, meg egy kicsit a haverok is unszolták, de nyilván akadt még valami furmányosság, ami miatt klubot vett, stadiont épített, embereket szórakoztatott a sporttal, fizetést adott beosztottjainak! Egyszer csak ez a hobbi kicsit alábbhagyott, kifigyelte őt a hatóság! Addig mozogtak körülötte, míg kiderült: a gazda eléggé jól kikerülte a törvényt, emiatt kicsit ücsörögni kellene! (2011 novemberében százmilliós csalás miatt ítélték el 4 év 10 hónapra, míg korábban adócsalás vádja miatt töltött komolyabb időt börtönben, a szerk.) Már a folyamat elején odalett a csapat! Pedig micsoda minőségi nevek futkároztak Stadler FC mezben! Nagy Norbert, Dragóner Attila, Sorin Cigan aztán az ukrán csoda, fantasztikus csatár figura, Andrij Sevcsenko is majdnem az akasztói stadionból lőtt ki. Kevés híja volt, hogy Stadler József nem emelkedett a mágikus Jorge Mendes szuper menedzser szintjére!

Csodájára jártak a stadionjának, a gyepszőnyeg, ami a játéktéren terült, maga a gazda kiválasztása után került üzembe! Bámulatos volt az egész, meseszerű, a gondos juhászról, aki káprázatos gazdagságba került, úgy hogy még nem is találkozott Mátyás királlyal, aki jól megjutalmazta volna őt, cserébe okosságáért! Jött viszont helyette a körmös, Jóska bácsi anyagi amortizálása, egyben a csapat elsorvasztása, a játékosok szélnek eresztése!

Stadler József manapság már nem annyira gazdag, legfontosabb számára, visszaszerezni legalább a sporttelepét, de közben ismét beakadt a szervezet hálójába! Esküszik rá, ha lesz ismét övé lesz, a pálya beleszáll a buliba. Azt mondta, most már okosabb lenne, látja mekkora biznisz a foci!