Májusban viszont slusszt írtak a gépre, lett is nagy botrány! A végtelenül büszke Hansa város lakói a kiesés realizálódása miatti kétségbeesésükben bemérgesedtek, az utolsó bajnokin telefüstölték a pályát, ricsajoztak, nekimentek a zsernyákoknak, annyira, hogy még a világ is a csudájára járt! Hiába minden, 55 év nagyon szép év után kilépett az élvonalból az a csapat, amelynek tagja volt, és ezt mindig elmondják, unottra mantrázzák: Uwe Seeler, Manfred Kaltz, Kevin Keegen, Rafael van der Vaart,  és persze, naná Thomas Doll és a többi nagymenő ász.


 

Meg a sablon szöveg, hogy mekkora király volt annak idején a HSV! Különben tényleg az volt! Most itt katasztrófa, a Bundesliga 2-ben kell porosodni, ahonnét cseppet sem biztos az azonnali visszajutás!

Ezek után azt hinné a józan magyar ész, hogy az első bajnoki meccsre a kutya sem fog kimenni, mert hát kit érdekel a Holsein Kiel elleni, amúgy kimondottan izgalmas északi rangadó! Erre a tessék: 57 ezer néző a Volksparkstadionban! Elképesztő hangulat, a szokásos német mentalitással: akkor is megcsináljuk! Annak ellenére, hogy májusban a dühtől majdnem kigyulladt a stadion, erre a rajton ismét félszáz ezren! A Kárpát-medencéből felfoghatatlan akció, merész lázadás a negatívizmus ellen, csak azért is szeretik a klubot, történjen bármi! A Kiel játékosai életükben, a klub pedig történelmében soha nem játszott ennyi ember előtt! A HSV játékosok számára minden adott a visszatéréshez! Igen ám, de a vendég Holstein Kiel régóta fente a fogát a Hamburgra! Csúnyán, 3-0-val elintézték, leégették a hazaiakat, akik botrányosan játszottak, sírt a lábukon a labda!

A fussbaldaten nevű német oldal olyan applikációval állt elő, majdnem jobb volt, mint a közvetítés! A meccset élőben adó kanálisnak meg nem futotta eredmény meg óra feliratra!