Nagy eredmény a felívelgetős korszakot lesöpörni egy tudatos, jéghideg terven alapuló, totális kondíciót követelő, hatalmas tornamutatványt betanítani a világ minden tájáról összelasszózott népektől.


 

Az ellenfél zorall profijai a keddi napon ha reggelig játszanak, akkor sem mennek tovább! A vendégek hősiesen küzdöttek, a hazaiak lélektelen zsoldosai nem voltak képesen túlemelkedni a fizetési napon, a lelküket elette Mammon szelleme! Sehol a klub imádata, a szurkolók lökete, csak az idomított mozdulatok, amit nem segített a szív, a lelkesedés. Terméketlen kappanként ívelgettek, görcsöltek a szívüket kitépő Liverpoolal szemben!

Az igazi hős Dejan Lovren volt, aki egy ágyúgolyóba is belefejelt volna, ha az a kapuja felé tart! Az egyiptomi utcafiú, Szalah pedig pont úgy gyalázta finomságával a szemben álló gladiátorokat, csak csodálni lehet őt és az életútját! Győzött, továbbjutott a Liverpool a Manchester Cityvel szemben, egy brutálisan nehéz, 90 percen keresztül lüktető mérkőzésen!

A kedd igazi csodáját azonban a lesajnált Roma nyújtotta! A múlt heti szerencsétlen játékukat sajnálkozva kinevette a világ, a pechjüket szánták, nincs még egy csapat a sorozatban, amelyik két öngólt vét! Az első meccsen a Barcások könnyedén, kacarászva golyózgattak, a 4-1 után simán beképzelték magukat a következő fordulóba! Őszintén? Az ég egy adta világon nem volt ember, aki hitt abban, hogy az olaszok nyernek! Ahogyan kellett, pont annyi góllal győztek, belekapaszkodva az idegenben még lesajnált egy találatuk szalmaszálába! A győzelmük tök megérdemelt, továbbjutásuk, ahogyan az angoloknál a szív diadala volt! Felfoghatatlan csapatmunka, megszakadó tüdő, rongyosra szaggatott izomzat, légszomj, és loholás! Kiderült, az hogy kinek mekkora értékű a csapat rossebet sem számít.

Az érzelem még mindig a legfontosabb része a labdarúgás nevű játéknak!

Szép este volt ez a keddi! Hát még a szerdai! Azt holnap énekelem meg!