Már a mérkőzés előtti gyászszünet is megrázta,  ott járt gondolataiban az elhunyt egykori csapattársa. A könnyeit nyelve készült a létfontosságú BL meccsre, a többiek hozzá képest fegyelmezetten álltak összekapaszkodva. Chiellini a 90 perc alatt a tőle megszokottól is tripla erővel harcolt! Az igazi vérharcos olasz védőt mutatta be 33 évesen.


Chiellini a Juventus szurkolóin kívül kevés helyen élvez szimpátiát, barátságot, szeretet. A mérkőzéseken vérszívó bulldogként tapad az áldozatára. Addig küzd, amíg az embere feladja, kivérzett, képtelen bármit is játszani. Talán ő az utolsó mohikán, aki Antonio Scirea, Claudio Gentile méltó utódja. Hihetetlen munkabírású, elnyűhetetlen ördög, aki szerda este minden eddigi teljesítményét még megpakolta 120 százalékkal! A gyász úgy jött át rajta, hogy nem csak futballozott, végig más állapotban mozgott, az idő meg a győzelem felé vezető úton egyre jobban felhevült!

A győztes ütközet után újabb oldaláról ismerhette meg őt a közönség! Angol nyelven válaszolt a nehéz pillanatokra utaló kérdésekre, szinte tökéletesen. Nagyon őszintén beszélt az elmúlt tragikus napokról. Látszott rajta, milyen érzelmek dúlnak benne Astori halála miatt, még a kegyetlen 90 perc után is! Egy pillanatnyi kétség sem fért ahhoz, hogy esetleg megjátssza magát, színészkedik. A testbeszéde, a mozdulatai mind megannyi jelét mutatták lelke állapotáról! Ezen túl, meghökkentő volt, milyen tisztán beszélt angolul, mennyire szépen formázta a gondolatait.

Értette a kérdést, a válaszában nem a jól betanult paneleket lökte ki. Olykor megakadt az angollal, de visszatalált. Ez az ember beszélt szépen idegen nyelven, aki a pályán maga a baltás gyilkos, az utálatos durva pokróc. Aki nem riad vissza semmilyen provokációtól, most meg tessék majdnem Shakespear-t idézi. Igaz, nem lenne szabad elsőre ítéletet hozni, de ez még is annyira döbbenetes volt.