Hatvan város egyetlen sportcsarnoka, ami amúgy egy általános iskola tornaterme, új borítást kapott! Nagy szó ez, mert az új sportlétesítmény egyelőre még csak fejben, meg valami kis papíron létezik, sok az akadály, kemény az ellenállás, nem halad a fejlesztés. Szóval már ez is klassz dolog, hogy nem a kopott, testre veszélyes linóleumon kell iparkodnia a fiataloknak!


A hatvani kézilabda klub vezetői az ünnepséget szépen kifestették, elhívták a polgármestert, adja át felemelő szóval a csarnokot, előtte a helyi női kézilabda csapat győzött, aztán futsal bemutatóval dübörgött a téma!

A főfogást a hevesi férfi kézilabda klub szolgáltatta a felső osztályból idén kiesett Vác elleni Magyar Kupa mérkőzéssel! Előzetesen Bárány Zsolt, maga is élő legenda, egykori Tisza Volános remek szélső, jelen állapotában lokális szakmai igazgató, azt mondta, hogy oké, játszanak egy jót a jóval erősebb csapattal, jöhet a következő heti bajnoki! Csakhogy a játék menetében megváltozott a terv! A hazaiak olyan lelkesen, az még hagyján, hogy lelkesen, de tökre tudatosan és okosan, hatékonyan labdáztak a valamitől megbénult vendégek ellen. Elképesztő teljesítménnyel húzta a Hatvan csapatát a kapusuk Hudák Henrik, akinek szinte lehetetlen volt gólt dobni! Nagy része volt abban, hogy a korosztályos válogatottakkal felálló ellenfelet sikerült 17 gólon tartani, ami tényleg kiborító onnan nézve! Hudák váltótársa, Szarvas András is sziporkázott, három lövésből - ebből kettő büntető védett! Mezőnyben is totál kemény volt a helyi erő!

Váratlanul győzött az alsóbb osztályú csapat! Ez csak annak meglepetés, aki nem látta a mérkőzést!