5,5 millió forintnyi svájci frank az kb. annyi, mint Ronaldo egy évre eső alsónemű-készletének az ára, Neymar átigazolási díjának töredéke, és még sorolhatnám. De nem, nem teszem. Legyek prűd nagypapa és szörnyülködjek? Lehetnék, végül is.


Szóval, Cristiano Ronaldo, ez a zselétengerben úszó futballista úriember egy zseni. Hogy mennyire szerethető, arról megoszlanak a vélemények. A gólöröme, a sorozatos hisztijei sokat rontanak az összképen, de még a legkeményebb ellendrukkerek sem tagadhatják: Cristiano olyan, amilyen, de hogy focizni azt tud, az biztos. És miután ez a foglalkozása, ezért fölösleges beleszállni. Nem, ez így nem igaz, bele lehet, csak annak ára van. Jelesül 5,5 millió forint. És ezt a csinos összeget fogja kiperkálni a FIFA-nak az MLSZ, amiért néhányan homoszexuálisnak vélték napjaink egyik legismertebb emberét a magyar-portugál vb-selejtezőn.


Ezzel csak két bajom van. Ha a lelátó a szabad vélemény-nyilvánítás egyik lehetséges terepe (vannak ilyen megközelítések is…), akkor Ronaldo viselje ennek a következményét. Viszont ott motoszkál a fejemben, hogy Ronaldo minden, csak nem homoszexuális, ha jól tudom, jelenleg két gyermek édesapja, és nagykanállal zabálja a szupermodelleket. Szóval, Ronaldo nem meleg, tehát akkor meg minek kell „lemelegezni”...
És van még egy harmadik szempont: ha Ronaldo meleg lenne, sőt, be is vallaná, akkor érdemes lenne futtatni a homofób szólamokat? Szerintem nem. Megkockáztatom, az MLSZ-ben sem boldogok a büntetés miatt. Egyébként érdekes, hogy a nemzetközi futballmezőnyben egy figura létezik, akit kis túlzással mindenhol „homoszexuáloznak”. Ezek után össznemzeti érdek, hogy ne Portugáliával kerüljünk össze az Eb-selejtező sorozatban.