Az öreg olasz csatalovak olyat domborítottak a 90 perc alatt, mint ha ez az utolsó ütközetük lett volna. A Tottenham fényessége, Hary Kane nem látszott a védők takarásában, az ifjú zászlóvivő Dele Alli megőrült a digók szorításában. A Juventus nem kimondottan focista alkatú vénje, Barzagli nem a leggyorsabb futballista, sőt lassanként egy lábbal hajtós, műanyag motoron hasító óvodás is leelőzi, de a BL visszavágón keményen odatette magát. Igaz, egy nagyobb vágta után az oxigént még a szemén keresztül is pumpálta a szervezetébe! A Trifon Ivanov utáni második legcsúnyább futballista, Chiellini spártai harcosként dobálta magát a labda útjába, egy pióca szívósságával tapad embereire! Ahogyan belevetődött az összes lövésbe, elképesztő volt! Ahogyan Buffon tüzessége, a csapat elszántsága, úgy, hogy egy pár nagymenő kimaradt.


 

Amúgy még a szerencse meg a polák játékvezető is a Londoniak mellett állt, amikor az elején Vertonghen botrányos becsúszására nem kaptak büntetőt az olaszok. Ennél jóval kevesebbért is adtak már tizenegyest. Oké, a kezezések diszkont mennyisége sem zavarta a kigyúrt, nagykarú fekete ruhást, bőven dobálhatta volna a tizenhatoson belüli pontrúgást, de néma maradt, emiatt egyformán köpködhetnek rá Torinóban és Londonban.

Sokan nyafognak, hogy három perc focival jutott tovább a Juventus a Tottenham Hotspur-ön. Kit érdekel, ha győztesek lehettek? Azért idegenben kettőt pöckölni, tüzes mérkőzésen, talpon maradni, az ne maradjon már elismerés nélkül, helóka! Annak elég szép nagy kalaplengetés jár! Amilyen arcát nem mutatta a BL döntőben a Juve,na,  most az jött elő, harcosságukkal jutottak tovább!

Az angolkák meg mehetnek gyakorlatozni a ligájukba! Különös volt látni, hogy Pochettino mester mennyire kisokkolódott! Tehetetlenül sodródó embernek tűnt, amikor egyre közeledett a kiesésük.

Az akarat diadala volt a Juventus továbbjutása!