Ezt bemutatták a magyar csapat ellen, súlyosan megcsapva a hon vb kijutással kapcsolatos álmodozását! Kemény zsugások, nem véletlen, hogy példaértékűen megállták a helyüket a húzós ligákban is. Masszívan dolgoztak, számukra a nélkülözés nem napi téma, ők már csak őseik elmondásából ismerhetik, milyen volt csóróskodni, vagy éppen nincstelenként, lóhalálában menekülni a vérzivatar elől.


 

Teljes kiőrlésű svájciak, akikre büszkék honfitársaik, még azok is, akik eredeti Tell Vilmosok! Pedig ők gyakran kapják a csúfolódást: milyen svájci a sok -ics végződésű férfi, a kimondhatatlan, de inkább leírhatatlan nevű labdarúgó. Ilyenkor a helvétek kicsit zavartan nevetgélnek vagy kikérik maguknak a cinkelést.

Xhaka és Shaqiri a szerbek elleni meccsen elővette azt, amire korábban látványos ígéretet tettek, nem nyúlnak hozzá! A két ember két góljánál érthetetlen módon mutogatta az albánok kétfejű sast, Albánia nemzeti jelképét! Amúgy ők rendes adófizető svájciak, csak a nevük nem annyira történelmi, a mutogatásuk viszont rendesen vihart kavaró. Természetesen beindult a feszülés, a vereség meg a z inzultus miatt szerbek elkezdtek hőbörögni, mondjuk teljesen jogosan!

A FIFA szokott módon megint nem tett semmit, a fejek hümmögve vakargatták az állukat, ennél tovább nem jutottak! Mint ahogyan Svájc válogatottja sem, azzal a két krapekkal, akik pár napja erőtől kicsattanva, óriási boldogsággal csattogtatták az albán sas szárnyát.

A svédek elleni kiselejtező kegyetlen nívótlan meccsén, Xhaka és Shaqiri elborzasztóan nagy hullán játszott, nyomokban sem látszott a pár nappal korábbi hősködés! A porba hullva vergődött az albán sas, szánalmasan csapkodott. A korábbi hősök szerény képességű takarítónővé homályosultak! Egyértelmű, hogy most a világ rajtuk élvezkedett, hiszen ha a svédek ellen is megmutatták volna, hogyan repül a sas, elismerést kaptak volna.

A gyámoltalan svájciak kiesésén legjobban a szerbek nevettek, persze, hogy kárörvendően!