Pep Guardiola legutóbb 2013-ban a Barcelonával nyert Bajnokok Ligáját, azóta nekifutott háromszor a Bayern edzőjeként, de nem koronázta siker az erőfeszítéseit. Tavaly a Cityvel is tett egy kísérletet, idén szintén megpróbálta, de a Pool elleni zakó után már az elődöntő is csoda lenne a csapatától, nem hogy maga a BL-trófea.


Talán megér néhány sort, ahogy a katalán mester elegánsan eltolta magától a felelősséget, szó sem volt arról, hogy feltegye a kezét, egy félmondat nem hagyta el a száját a saját taktikai hibáival kapcsolatban. Persze egyszerű az oka: nem voltak ilyenek. Guardiola egyszerűen letudta egy cinikus félmondattal: nem az volt a cél, hogy kikapjanak az Anfielden 3-0-ra. Gondolom, mennyire örültek ennek az arab tulajdonosok….
Nincs sok idő a sebek nyalogatására (bár Guardiola egyébként sem ez a típus), a hétvégén újabb feladat vár rá és csapatára.

A manchesteri városi derbin a győzelem bajnoki címet ér, és ezzel ki lehetne elégíteni a szurkolók (és a befektetők) sikeréhségét. Nyilván kétszer is megfontolja a katalán szakember, hogy a legjobbakat szerepeltetve „rámenjen” a bajnoki címre, előidézve egy napokon átívelő örömmámort, ami akár bele is hajszolhatja a csapatát egy nagy különbségű győzelembe a Pool elleni visszavágón. Van másik opció is: ha mondjuk a B csapatot állítja ki a United ellen – mint ahogy nem tette -, lemond a városi királyságról, és határozottan jelzi, hogy most sokkal izgatja a jövő heti BL-visszavágó. Senki nem tudja, melyik lett volna a kifizetődő megoldás, talán Guardiola sem. Nyilván az a legrosszabb forgatókönyv, ha egyik fronton sem jár sikerrel, bár akkor sem koppintanak a fejére, mert ő időben megmondta: nem az volt a cél, hogy 3-0-ra kikapjanak a Liverpool ellen.

És nem hiszem, hogy bármilyen terv részét képezte volna, hogy 2-0-ról kapjanak ki 3-2-re a városi riválistól. Azt hiszem erre mondják, hogy innen szép nyerni, meg fel van adva a lecke című örökbecsűket.