Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az itthon el nem ismert Gólleádor!

2017. augusztus 27.

Nahát, eljött ez a pillanat is! Megszólalt Nemanja Nikolics! A csatár, aki a magyar bajnokságban egészen elképesztően alulról indította karrierjét. Kaposvár, Videoton, hahó, magyar gólkirályi cím, csapatai szolid függősége a csatár munkásságától! Távcsöves bérgyilkos hatékonysággal lövöldözte az ellenfelek kapujába a labdát!

Egyre feljebb húzott, egyre merészebb találatokkal! Komoly vakarózás a szemben állóktól: hogyan vegyék ki a forgalomból a bősz góleádort! Őt meg annyira nem szorongatta az aktuális védősor gonosz lihegése, ernyedetlen ünneppé varázsolta a mérkőzéseket Videoton mezben! Glória, glória, kiabálták, ahogyan zörgette a hálót!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Maradás a seholban

2017. augusztus 27.

Nem csak a nappali magas hőmérséklet gyötri a népeket, hanem az a csúf Videoton - Partizán Belgrád EL visszavágó! Aminek az első része olyan csodásan indult! A belgrádi zárt kapus meccsen,- talán még ez volt a jó- sikerült a csapatnak egy jó, reményekkel telítő gólnélküli döntetlent kihoznia! Korrekt volt a Vidi játéka, ismét egy büszke jelenet esett a magyar szurkolók szemébe! Szervezettek voltak, már ami a külföldi fellépésen lehetséges, szépen támogatták egymást, az meg hogy előre semmi sem sikerült, ezt a problémát meg azzal hessegették el, hogy ha ilyen gyöngék a szerbek, akkor Felcsúton kőkeményen megkínálja őket a támadós szekció!

Aztán nem! Most kár lenne tovább szajkózni, hogy micsoda penetráns hibák okozták a fehérváriak vesztét! Jó lenne, ha maga a szerb, de már Vidis edző is belátná, vagy legalább sejtetné, rosszul rakta össze a csapatot, rossz taktikát választott és még 2-0-s vezetésnél is az erőlködés ammónia szagai lengett a gyep felett, nem pedig a jó megoldások friss fuvallata.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Teljesen érthetetlen

2017. augusztus 25.

Címkék: videoton, partizan, európa liga, nikolics, scsepovics, érthetetlen

Ez annyira rémesen kellemetlen, hogy ha valaki ezt elmeséli, röhögve csapnak a hátára, hogy öcsém, ezt jól kitaláltad, biztosan gyógyszerre ittál valamit, vagy a nagymutter egy titkos kerti gombával összesütötte az istenáldotta csirkecombot, ez jött ki belőle, lebegsz, de sajna nem jön a hepifinis!

Még ilyet! 45 perc játék után hamuvá égve várta a folytatást a magyar kirakat csapat!  Ezt ép ésszel nem lehet felfogni! Pláne nem úgy, hogy Belgrádban ezek a szerb csákók a nullánál is csírábbak voltak, halvány semmit mutattak. Tisztára olyan formák voltak, mint akik hónapok óta nem kaptak fizetést, unottan áztak a mezen, szépen kihúzták a hazai 90 percet. minimális tarifával, aztán majd lesz valami! Hát lett!

Teljes cikk

Kell-e emelni a tétet?

2017. augusztus 25.

Szilágyi László

Soha nem értem, miért kell dramatizálni a helyzetet, miért kell az év meccsének beharangozni egy-egy párbajt. Egy profi futballista nem hülye, sem a belgrádi, sem a fehérvári.

A kommunikációs mágia amúgy ragadós. Teljesen véletlenül futottam össze a minap Varga Rolanddal. Az egyiptomi U20-as vb óta ismerem, arab földön haverkodtunk össze, azóta meglátogattam Bresciában, s ugyan nem vagyunk, leszünk puszipajtások, de teljesen korrekt a kapcsolatunk. Na, a kis kitérőt csak azért tettem, hogy érzékeltessem: ha a média vagy az edzők, a futballtársadalom jelentős része az év meccseként harangoz be egy találkozót, az előbb-utóbb megfertőzi a játékosokat. Roli szerint is hatalmas lesz a Vidi-Partizan El-selejtező visszavágó, és utána nyilván felböfögte a közhelyeket, amiért nem őt hibáztatom, inkább a közegben érdemes keresni a bajokat.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Brávó Napoli, ez szép olasz meló volt!

2017. augusztus 23.

Címkék: Olaszország, Bajnokok Ligája, callejon, serie a, napoli, insigne, azzura, mertens

Sokadszor vallom be, különösebben nem kavar fel az olasz foci! Bár az utóbbi időben egyszer-kétszer meglengettem a kalapom, sőt, a Juve miatt majdnem átálltam az oldalukra, de a BL döntőben annyira betojtak, hogy azonnal kijózanodtam! Utána kicsit sajnáltam őket, mert Dani Alves szépen lenyeltette velük a füstöt az „így szeretlek, úgy szeretlek Juve” könnyezése közben, majd szépen okosban odakuporodott a párizsi nagy pénzes zacskó elé!

Az olasz bajnokság eddig arról szólt, hogy megint nyer a Juventus egy Scudettot, és hogy Totti, Róma nagy császára, kicsinál bármilyen edzőt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hahó Mester Urak! Tessenek már kicsit tekinteni az utánpótlás felé is!

2017. augusztus 22.

Címkék: kézilabda, kezilabda, mksz, idegenlégió, győri

Az itt a nagy kérdés, hogy a felnőttek meglátják, meghallják-e, hogy mi történt az ő retinájuk mögött! Szóval ott, ahová aránylag keveset néznek a kézilabdás meghatározó trénerek! Ezen a nyáron kimondottan szépen pörgött a magyar utánpótlás női és férfi vonalon! A lányoknál két korosztályban Európa legjobbjaival vakszoltak, a fiúknál pedig az U21-es korosztály izzadta magát csatakosra a júliusban is jó hűvös Algériában!

A fiúk az elején kaptak kettő kíméletlent az arcukba, aztán összetörték az összes útba kerülőt. Az örökké variáló Szlovéniát pedig sokkolással, vagyis hosszabbítással seperték el a továbbiakból! Utána a spanyolok ellen két homályos tekintetű játékvezető is benne volt, hogy megálltak, de a végére Macedónia is a legyőzöttek közé került! Ebből a csapatból Győri már a Veszprémben forog, a többiek meg eszik az utánpótláskorúak sanyarú kenyerét!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Még 10 nap az átigazolási szezonból, mennyi minden történhet még?

2017. augusztus 21.

Címkék: barcelona, neymar, psg

Ezek a srácok aztán szépen nekiestek a foci függőknek! A kan populációnak eddig sem izzadt rá a tenyere a távirányítóra semmittevés közben, hiszen csak a szeme elé toltak egy mocskosul unalmas, de mégis csak labdát pattogtató irdatlan mezőnyt a ruszki organizátorok. Nem mentségként, pusztán informálisan: a válogatott játékosoknak ez a Konföderációs Kupa nevű izzasztó kényszer torna annyira kellett, mint Szaharában a szolárium!

Főként az orosz házigazdák gizdázták ki magukat a mezőnyből. Annak ellenére, hogy porig égtek, mégis körbe rajongták őket a hazai zsurnaliszták, csupa pozitív bombát utánuk küldve a fullasztóan zsúfolt öltözőbe!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kiderült a németek még sem olyan burnyákok!

2017. augusztus 21.

Címkék: Bajnokok Ligája, kleinheisler, kleinheislerlaszlo, asztana

Tényleg nem akartam elhinni, hogy ezek a burnyák németek ennyire nem értenek a focihoz! Pont ők, akik egy háborút sem nyertek meg soha?

A Werder Bremen csapatától elpasszolták a magyar labdarúgó család legkisebb fiát! Kleinheisler Lászlót nem hagyták, hogy tanuljon, meg kicsit beleilleszkedjen a nyugati labdarúgásba!  Pedig ez a Lacika igen nagy forma!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jó volt ez! Innentől minden szem a Videotonra szegeződik!

2017. augusztus 18.

Címkék: videoton, partizan, juhaszroland, henty, lazovics, európa liga, ezekyelhenty

Nem volt abban semmi hiba! Hátul legalábbis is teljesen szépen állt a csapat! Néha megingott ugyan védelem két széle, de mire begyötörték középre a labdát, addigra a riadó elért a fontos emberekhez. Ők meg aztán kisöpörték az izgalom tárgyát! Ha pedig már a Fiola-Juhász berlini falon is átszökött a ballon, ott volt az ismeretlenségből, legalábbis a magyar szurkerek hétköznapi ismeretlenségéből egyre jobban kiemelkedő Kovácsik kapus! Mielőtt nagyon elindulna a dicsfény polírozása, hozzá kell tenni, az EL-selejtező konyhafiókjában nem a legélesebb kés a Partizán! Ők is a múlt legendája miatt kapnak még halvány rivaldát, és a Vidi sem szabadult meg attól a fényesen diadalos UEFA Kupa tarolás miatt!

A ma mindkét együttesnél inkább a kapaszkodásról szól, nem a harsogó diadalokról! A szerbek baja maradjon nekik, a Videotonról meg azt kell mondani, hogy egyre karmolósabb banda. Mostanában félmeztelen felsőtesttel beszélt a kamerába Juhász Roland, magyar hős, és úgy tűnt, mint ha egy kicsit jobban kigyúrta volna magát! Feltűnő volt, a bekk mennyire szépen kipattintotta a testét! Keményen feszült rajta az izom!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Valaki nem beszél igazat!

2017. augusztus 17.

Címkék: Bajnokok Ligája, berndstorck, kleinheisler, kleinheislerlaszlo, astana, werderbremen

Hát, szóval, khm, szóval az van, na, hogy nem árt, ha egy kicsit óvatosan kezeli a külföldön játszó magyar fodbalistákról szóló hatalmas glóriától ragyogó hazai sajtómegjelenéseket a magyar földön rágódó magyar nép! Mert bizony naponta esik az újságolvasó, manapság sokkal inkább a neten lógó szemébe, hogy a bizonyos magyar ász ennyire és annyire, de kimondottan olyan szupersztár volt az elmúlt öt meccsén, hogy már a magyar szövetségi kapitány is begerjedt tőle! Pedig a sima haj nem az a felizzós típus!

Legalább is a sajtóhírek annyi gyönyörűséget fogalmaznak meg véreinkről játékuk után, hogy lassan a főhős előtt fog kuporogva aláírásért lejmolgatni Florentino Perez! 

Teljes cikk