Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Irány előre a német úton!

2017. július 02.

Ezek a németek teljesen kikészítőek! Most nem a Kohl kancellár temetése feletti kergetőzésre gondolok és nem is arra a németre, akit két marékkel mentegettek a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztján! Aki sokadik égése után is kimagyarázta a lehetetlent és továbbra is bíznak benne!

Konkrétan a német labdarúgás erősségét nagyon szépen lehet olvasgatni manapság! Folyton az jön a hírekben, hogy a német labdarúgók ezt meg azt a korosztályos, ilyen és olyan felkészülési tornát megnyerték! Hogy nyögve és nyelve vagy simán keresztül vágtatva a mezőnyön kit érdekel?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tényleg ez most a legfontosabb, két héttel a VB előtt?

2017. július 02.

Eljött ez a pillanat is! A királynőt megtámadták! Ami persze annyira nem igaz, hiszen csak egy versenyző hangosította fel a magában zúgó gondolatot! De az biztos, hogy nincs egyedül! Sokan dorombolnak magányosan, nem merve hangjukat kiengedni! Pedig egyre nagyobb az ellenszél már a józan embereknél is! Alig két héttel a VB előtt. Csak gratulálni tudok minden résztvevőnek!

Pásztory Dóra kétszeres paraolimpiai bajnok a szokásos, az úszóknál mindennapos nyílt levélben ugrott neki Magyarország több oldalról is védett úszó istennőjének, Hosszú Katinkának! Pásztory a levélben felrója, hogy Hosszú, ha kiugrik a színre, és persze magányosan, mindenki figyelmét kierőszakolva, örökké az én szót tölti a mondatai elejére.  Ez zavarja a szerzőt, ebben látja a hibát!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Most örülni kell a 10 gólos siker miatt vagy figyelni a norvégokat?

2017. június 29.

Nagyon nagy dobra nem verték, de azért csak konkrét a dicsőség, ami a női U17-es kézilabda válogatottal történt! Egy felkészülési tornán, amivel becélozták a győri EYOF-ot, ugye ez a kicsik olimpiája, meg az Eb-t, megvendégelték a norvég válogattat. Eddig semmi extrém a sztoriban, de a végeredmény az már egy kicsit izgalmasabb! 10 góllal verték meg annak az országnak a korosztályos kiválasztottjait, amely, köztudottam egy pár körrel előbb jár! Persze a felnőttek szintjén! Ők viríthatnak pár éremmel, néhány olyan mérkőzéssel, ami komoly dicsőséget adott a büszke vikingeknek!

De most ez a rész inkább a magyar kislányok dicsőségéről szóljon, mint sem a nagyokról! Bohus Bea és Woth Péter évek óta ragyogó eredményeket mutatnak csapataikkal. Ezzel nincs is nagy baj, elégedett a komplett vezetés, kevesen tudták elintézni a az edzőpáros bármelyik csapatát!

Teljes cikk

Mi ez a címermizéria?

2017. június 28.

Szilágyi László

Egy szóban: pótcselekvés. Egy összetett mondatban: izzadtságszagú, trendi, öncélú hóbort. Szóval, minek is kell az új címer? Újpesttől Madridig sokan nem értik…

Talán olyan ez az egész, mint egy nyugati agymenés, amelyik határozott tempóban begyűrűzött Magyarországra. Miről is van szó? Menő nyugati klubok minimál vagy maximál ráncfelvarrással léptek a nyilvánosság elé. A Real Madrid például az arab országokban előszeretettel lefelejti a keresztet a klubcímerről. A világméretű hódítás jegyében történik mindez, ugye nem nehéz rájönni, hogy miért nem olyan fontos az a kereszt egy földrésszel arréb, a közel-keleti országokban…?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mányoki Attila, jegyezzük meg ezt a nevet!

2017. június 28.

Idehaza vaskosan csattog a magyar úszók szövetségi és klub élete! Hosszú Katinka lassan megváltói magasságba pozicionálja magát, mindenkinek jól beolvas mindent, közben a szövetség haptákban áll előtte! Az elnök éppen magyarázkodik, bukdácsol, aztán támad a régi ellen, pörög a balhé rendesen! Mindezt a vizes-vb előtt pár héttel. Csak gratulálni tudok...

Mindeközben egy csendes, alacsony, cseppet sem úszótípus a világ legjobb hosszútávúszói közé tempózta magát! Mányoki Attila a természetes vizek hódítója lett. Tagja egy olyan elit csapatnak, amely 4000 fővel indult, de mára már csak 12-en maradtak az Ocean’s Seven elnevezésű, nem George Clooney által főszerepelt, kaszinót rabolt, festményt bugázó sorozatban!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hát így alakítja a labdarúgás az emberek gondolatát!

2017. június 28.

Eddig is tudott volt, hogy a labdarúgás különös érzelmeket hoz ki a 90 percektől belobbant agyú, megbőszült emberekből! Asszonyokat vernek el, ha a férj csapata kikap, az ablakon kirepülő tévékészülék legalább annyira szerves része a planéta játékának, mint egy kamusta, fetrengő játékos, aki annyit hempereg a gyepszőnyegen, hogy kikopik alatta a fűpázsit! De amit az orosz és a szlovák válogatottak esetében bizonyos emberek képviseltek nyílt hangon, erősen nevetségessé téve magukat, azt eddig nem lehetett tapasztalni ilyen színvonalon!

A Konföderációs Kupán, amit ugye a vb előjátékának tartanak, az orosz válogatott meglepően gyengén szerepelt! Már ami az ország ereje és annak vezetőjének szerepéhez mérhető! Az oroszok amúgy is kiismerhetetlenek a szláv gondolkodás miatt. Ha úgy adja a válogatott képes a bárisnyákat sírós ölelésre izgatni, ha viszont ergyák, a pórnépek azonnal a Gulágra vagy valami egészen más all inkluzív deportálásba küldenék!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Képtelen vagyok felfogni!

2017. június 28.

Azt hiszem most lett alaposan szembeköpve a magyar edző társadalom. Bár egy klub történései alapján kár lenne általánosítani, de így is nagyon gáz a sztori! A közelmúltban, egészen pontosan az MTK botrányos kiesését követően Deutsch Tamás klubvezetőktől szokatlan őszinteséggel nyilvánult meg egy pár alkalommal! Megdöbbentő volt figyelni a szavait, a felelősség vállalását egyenesen tátott szájjal figyelte a magyar foci közeg. Ilyen esetre még nem nagyon volt példa, az elnök beismerésnek is olvasható szavai egyenesen Hungarikum védjegyért kiáltanak!

Erre a coming out-ra ráhúzott a klub egyik volt ukrán játékosa, akinek a mondatait egy magyar internetes oldal szúrta ki és tálalta a népek elé!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A futás fontos, de nem itt!

2017. június 28.

Isten látja a lelkemet, nagyon szeretem a sportot! Nézem, teszem, evvel dolgozhatok, ebből élek, a világ legjobb dolga a testmozgás! Korábban gyakran jártam futni azon a településen belül, ahol aktuálisan éltem! Ugyanakkor városlakó vagyok és egy valamit nem értettem meg! Miért kell az amúgy büdös, koszos, benzingőzt kipárologtató, kátyús, kutyapiszoktól, emberi vizelettől büdös belvárosi részeken futóversenyt szervezni, városvédő felirattal, egy komplett hétvégére lezárt fő útvonalakon? Ahol különben hét közben is döghalál a közlekedés, az áhítattal várt hétvége pedig cseppet sem hoz megkönnyebbülést, mondjuk tavasz elején és ősz elején! Kőkemény lezárások, megállni tilós zónák hosszú kilométereken keresztül, labirintusszerű elterelések!

Mindezt védd a várost szlogennel csinosítva!

Ahogyan elnéztem a versenyeken futókat, őket aztán rohadtul nem érdekelte, hogy Ybl Miklós micsoda varázslatos vízköpőket variált a házak oldalára, Hild József stukkói annyira hidegen hagyja őket, mint jegesmedvét a wifi!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Egy apás délután a kisfiammal

2017. június 24.

A fiammal elkeveredtünk egy belvárosi dühöngőbe, amit ma már kicsit fellengzősen, amerikaiul street workout parknak hívnak! Kicsit használtuk a szabadtéri, izmot feszegető gépeket. Egyik-másik szerkezet annyira vicces volt, hogy már a használhatatlanság kategóriát kóstolgatta! Ezek után átálltunk a foci pályára. Két nappal korábban megtanítottam a srácomat egyérintőzni, na, jó még nem a vagány kategóriában, hanem az alapokra!

Elsőre ügyes volt a srác, de még lesz mit csiszolni rajta, míg megtanulja az okosságot, rafináltságot! Szerencsére nyertem, maradt egy kis apai tekintélyem, de ugyanazzal a lendülettel belesodródtam a másnapi visszavágóba! Ez persze el is jött úgy, hogy Huni előtte letolt egy napközis focitábort. Ahol persze állandó a menet, reggeltől estig fociznak, megállás nélkül! Még a tízórait is kapura lövés közben eszik! Annyit mozognak a fiúk, nekem már a meccses sztoriktól izomlázam lett, ő meg elkámpicsorodott szájjal rimánkodott: de ugye megyünk egyérintőzni?

Teljes cikk

Fapados főpróba

2017. június 24.

Szilágyi László

Van ez a Konföderációs Kupa nevű valami, kábé olyan, mint a klubvilágbajnokság. Pénzszagú és fölösleges. A moszkvai torna annyiban rosszabb, mint bármelyik klubvébé, hogy a legtöbb csapat magasról tojik a szereplésre. Amúgy érthetően.

Ki az a Lars Stindl? Asszem, ezt a kérdést nem csak én tettem fel magamnak a napokban, miután nevezett úriember gólt lőtt a Konföderációs Kupán. Szóval, el lehet képzelni egy torna színvonalát, ha a regnáló világbajnok C-kategóriás csatárral akarja bevenni Moszkvát, ja, nem is, csak Kazanyt, de egész pontosan az ellenfelek, jelesül Chile kapuját. Joachim Löw legalább akkora gesztust tett az egész szezont végig melózó sztároknak, mint amekkorát a magyar aranylábúaknak Bernd Storck. A magyar kapitány simán pihentette a kupacsapatok kulcsembereit Andorra ellen, más kérdés, hogy ezzel bele is törte a bicskája a miniállam legyőzésébe, Löw legalább egy ikszet kiharcolt Chile ellen. De milyen csapattal! Se Kroos, se Özil, se Thomas Müller, se Khedira… 

Teljes cikk