Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

No no magyar! Habla espanol?

2018. február 03.

Címkék: DVTK, Bódog Tamás, Nono, fegyelem

Bódog Tamás megint belevert egyet az unatkozva ásítozó magyar sportéletbe! A DVTK szakmai igazgatója lazán megállította a vele szembe ágáló Nono nevezetű labdarúgó özvegyasszonyt! A vezető gyorsan és látványosan, a többiek felé is jelezve iránymutatását, elküldte a kerettől a spanyol légióst!

Akivel amúgy a klubnál többen nem voltak, csak sűrűbben! Hiába a hispán korosztályos válogatott referencia, mehetett Isten hírével! Bódog Tamás elsőre még csak a fakóba száműzte őt a fegyelmezetlenségére, makacskodására, zsírjára hivatkozva. A férfi nem hagyta annyiban a vádakat, ellenben szépen telefújta hangjával a nyilvánosságot. Ezt nem kellett volna megtennie! Még tovább gerjesztette a vezető elszántságát. És ebben a pillanatban jött el az újabb válságforrás!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Éledezik az NBI

2018. február 02.

Haló, csak bátran, bátran! Éledezik, ébredezik a magyar embéegy! Persze nem úgy, ahogyan azt a mondjuk, a tervszerű németek teszik a dolgos meleg, keleti edzőtáborokban, a Bundesligára felhozó edzésekkel, meccsekkel

Ilyenről szó sincs! Ez a kategória egyelőre üresen ásítozik a csettegő kis sikerektől. A nagyon jó távoli melegbe elvonult hungarikumok váratnak, hogy mondjuk felkészülési meccsen cafatokra tépték a román harmadosztályú Sportirulor Ceface együttesét vagy a szlovák negyedik liga közép mezőnyébe iparkodó Sportovi Hrdlacki Klub Hingisová csapatát!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Gyerekek, ideje lenne rájönni: már nincsen mire fogni, ha nem megy!

2018. január 31.

Címkék: labdarúgás, pénz, mlsz, magyar labdarúgás, Windecker József, Újpest FC

Ahhoz képest, hogy csak hétfő volt, Windecker József szépen szétcsapta az internetet! Pedig ő csak a jobbnál is a jobbat vehette volna fel, ehelyett a pénzéhes jelzőt zúdítják majd rá tavasszal, bárhol lép is pályára! Az Újpest FC tulajdonképpen láthatatlan harcosa bemondta a vabankot a klub 2 milliós fizetésére, a szolgálati autóra, kényelmes bérlakásra meg egy fincsi kis prémiumra!

Az a srác, aki eddig csak a németes nevével lógott ki a sok ex-jugoszláv közül, de különben alanyi jogon extra nulla. Dacos volt, 19-re lapot kért:adjatok még! Windecker József pillanatnyilag nem a legerősebb harcos a 6 győzelemmel, 8 döntetlennel és 5 vereséggel a magyar bajnokságban ki tudja hogyan az 5. helyen porosodó Újpest csapatában.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Felhoztuk őket na!

2018. január 30.

Kicsit hátradőlhetnek a magyar férfi kézilabdáért akadozók! A nemzet együttesnek sikerült annyira felhoznia a svéd csapatot, hogy azok az Eb második helyéig repültek. Amit bemutatott a férfi csapat betyárul nehéz melónak nevezik, hiszen egy komplett csapatot olyan állapotba felhozni, hovatovább izgatni, amely aztán keményen áttörtek minden akadályon.

A spanyoloknak is megtette ezt a szívességet Vranjes bandavezér, de előbb a svédeket hozta kitűnőre. A híres tréner, decemberben szövetségi kapitányként véletlenül pont Skandináviába vitte a nemzeti együttest, a családja is láthassa őt munka közben, meg, ha ezt a helyszínt találta a legoptimálisabb felkészülésnek, akkor ő is lehessen egy kicsit a szeretteivel! Most mi van? Úgy is pont arra járatta a beosztottjait!

Teljes cikk

Primadonnáknak belépni szigorúan tilos!

2018. január 29.

Szilágyi László

Bódog Tamás kipenderítette Diósgyőrből Nonót, mert ugyan szakmailag megüti a szintet, de emberileg korántsem a legjobb megoldás. Még több Bódog Tamást a magyar futballba!

Ritka az ilyen karakán figura nálunk, mint a diósgyőri tréner. Ugyan nem derült ki pontosan, mi volt a spanyol ifi-válogatottban is megfordult Nono bűne, de Bódog Tamás nem szórakozott, lemondott a futballistáról. Érdemes egy kis kitérőt tenni már a történet elején.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Gabora János főszervező megint felejthetetlent alkotott!

2018. január 28.

Címkék: videoton, DVSC, ZTE, ftc, real madrid, Nélküled, PMFC, Dunaszerdahely, Gabora Gála, DAC

Gabora János kitartó, konok, állhatatos férfi! Ez a három nagyjából ugyanazt jelent, csak a helyzet és a főszervező jellemzésére állt össze ez a tripla! Szombaton nagyjából 10 ezer, na, jó annyi nem, de 4000 ember biztosan megállította őt, plusz az örökké kérdező beosztottak, akik váratlanabbnál-váratlanabb helyzetek megoldása miatt izgatták a főnököt!

Szóval Gabora úr, aki nem mellesleg elég távol állt a sporttól, hiszen a vendéglátásban indult a civil élete, gondolt egyet úgy jó 20 évvel ezelőtt, és összeállított egy jótékonysági tornát! Ami sokkal nagyobbat durrant, mint az gondolta!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mire is jó ez az egész?

2018. január 27.

Címkék: magyarválogatott, mlsz, magyarvalogatott, Leekens

Annyira fura ez a nagy csend ekörül a Nemzetek Ligája körül! Sokan arra gondoltak, mekkora nagy hörgés lesz majd, amikor kiderül, kik marják egymást a dicsőségért! Príma focimeccsek már az ősszel, lehet megint menetelni, megrettenteni a házigazda közönséget, lehet a tévében nézettséget villogtatni, szuper pazar lesz minden!

Ehhez képest a nyilvánosságban csak erőltettet megjelenések, sehol egy harsogó címlap sztori, halk elemzések, szolid vélemények, tehát a mainstream nem ezen a vonalon dübörög! Az igazság az, hogy nagyon tisztán senki sem látja, hogy mi is ez az izé?

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Gyönyörű diadal egy kemény, állhatatos hölgytől

2018. január 26.

Címkék: Babos Tímea

Most már szinte biztos, hogy ez az Ausztrália egy nagyon baba hely! Még azt a fedett tetejű, puccos tenisz arénájukat is jobban karmoljuk, mint eddig! Az csak eleje az imádatnak, hogy a nők által ájulásig szerettet, kegyetlenül kipattintott testű, - ez még hagyján- istenien teniszező Fucsovics Márton meddig hasított Melbourne-ben a férfi egyesben! Miatta komplett társaságok virrasztottak a tévé előtt a hétfő hajnali kegyetlen időpontban, a svájci zseni, Federer ellen.

Akit csak egy gyorsvonat képes legyőzni!  (Ebben a kora reggeli, mindent agyonvágó, megölő időpontban az a frányaság, ha egy pillanatra is becsukja a szemét a tévénéző, a legjobb részről lemarad. Én is így jártam a naganoi olimpia jégkorong döntőjével. Az első két harmadban nulla gól, mondom, kicsit lazulok, míg felújítják a jeget! Arra ébredtem, hogy a csehek nyakába szorgalmasan akasztgatják az arany érmet! Egy góllal nyertek, azt is akkor ütötték a ruszkiknak, amikor szuszókáztam!)

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hol a csapatunk?- kántálhatnák a madridi fanatikusok!

2018. január 25.

Ezen most már tényleg nem könnyű átlépni! A Real Madrid játékosai most komolyan ennyire bénák vagy frankón meg akarnak buktatni valakit? A látványos bukdácsolásban a foci Darth Vadere-i persze egyből összefüggést látnak a Cristiano Ronaldo Madridból lelépése és Neymar érkezése között!

Most azt történt, hogy a Real Madrid a Spanyol Kupa sorozatban bukott egy már persze hozzájuk képest pillekönnyű csapat ellen. Ha csak azt vesszük mekkora az egyik klub költségvetése a másikhoz képest, akkor ez alapján nincs mese! Csak a pisztolyorrú Karim Benzema éves juttatásaiból simán kijönne a Leganes teljes szezonbeli büdzséje!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Forró nyarunk lesz így a VB-selejtezőn!

2018. január 23.

Címkék: kézilabda, kezilabda, mksz, Vranjes

Boldogult nagybácsimat egyszer már megidéztem ezen az oldalon a Rudolf lova, szomjúság kettősségben. A következő okosságot is tőle hallottam: „Bajnak, sz@rnak nincs gazdája!”

Nahát, ez hirtelen aktuálisan élessé akkor vált, amikor a férfi kézilabda válogatott edzője, Ljubomir Vranjes visszahajigálta a másik oldalra!

Teljes cikk